Motocicleta inteligentă, prezentată la Barcelona. Motociclistul poate trimite comenzi verbale vehiculului

Data publicării:
motocileta barcerlona

Motocicleta inteligentă este o colaborare între producătorul german BMW şi cei de la Intel. Un soft special încorporat în motocicletă face capabilă comunicarea între motociclist şi vehicul.

Astfel, pilotul poate aprinde luminile de semnalizare sau de avertizare prin intermediul unei simple comenzi vocale. De asemenea, răspunsurile sosesc tot sub formă audio, direct în casca motociclistului. Casca este şi ea deosebită, deoarece include lumini de semnalizare.

Pentru această punere în aplicare a ideii, conexiunea este doar între casca motociclistului şi motocicletă. Dar deoarece cipul celor de la Intel are bluetooth inclus, nu este niciun motiv pentru care nu ţi-ai putea conecta şi telefonul, pentru a avea acces la internet.

O altă noutate ce se poate dovedi utilă în viitor vine de la Microsoft.

Telefoanele mobile şi tabletele ne oferă mobilitate. Însă nu de puţine ori simţim nevoia unei tastaturi şi atunci trebuie să luăm cu noi şi un laptop. Sau nu. Și asta pentru că cei de la Microsoft au inventat tastatura pliabilă şi portabilă. E foarte usoară, nu are mai mult de 200 de grame, poate fi conectată la două dispozitive în acelaşi timp iar preţul ei va fi de 100 de dolari, fiind lansată anul acesta mai întâi în Canada şi în Statele Unite”, transmite Ciprian Bălțoiu, corespondentul Digi24 în Spania.

Autonomia cu o singură încărcare poate ajunge şi la trei luni, deoarece consumul de energie este întrerupt odată cu plierea tastaturii.

O veste bună vine şi pentru cei cărora le place să stocheze filme pe telefonul propriu. Producătorul SANDISK a lansat la Barcelona un card MicroSD de 200 GB, suficient pentru a stoca 50 de filme în format HD.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri