Noua Mazda MX-5,  Mașina Anului în Lume 2016

Data publicării:
mazda

Concursul WCOTY a fost creat în 2004 de un grup internațional de jurnaliști auto, iar juriul este format din 73 de jurnaliști din 23 de țări.

MX-5 a câștigat în fața unor modele precum Audi A4 Sedan/Avant și Mercedez-Benz GLC, la Salonul Auto Internațional de la New York, pe 24 martie. Ceilalți finaliști ai World Car Design of the Year au fost Jaguar XE și Mazda CX-3.

„Este o onoare ca Mazda MX-5 să primească titlurile de Mașina Anului în Lume și Mașina cu cel mai bun Design din Lume”, a declarat Masahiro Moro, Președinte și CEO, Mazda North American Operations, și Managing Executive Officer, Mazda Motor Corporation.

Cea de a patra generație a MX-5 este al șaselea model din generația nouă de vehicule Mazda care dispune de întreaga gamă de tehnologii SKYACTIV și de design-ul KODO-Sufletul Mișcării.

Lansat la nivel global în 2015, modelul a găsit susținere din partea clienților, datorită greutății sale reduse și designului centrat pe șofer.

Noua Mazda MX-5 a câștigat peste 30 de premii până în prezent, inclusiv Mașina Anului în Japonia 2015-2016 și Mașina Anului în Marea Britanie 2016  (UK COTY). Versiunea hardtop retractabil a modelului, Mazda MX-5 RF, își face debutul mondial la Salonul Auto Internațional de la New York 2016.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri