Noul Hyundai i30 - Primele imagini și informații oficiale

Data actualizării: Data publicării:
hyundai i30

Hyundai a făcut publice primele informații și imagini cu noua generație a modelului i30. Compacta sud-coreeană va debuta la Paris și va fi disponibilă cu trei motoare pe benzină și trei dieseluri.

hyundai i30 1
hyundai i30 1

Caracterizată de oficialii companiei drept „o mașină pentru toată lumea”, noua generație i30 va oferi o evoluție a actualului limbaj de design semnat de sud-coreeni, mizând pe „linii fluide naturale, suprafețe rafinate și pe un corp sculptat care creează o apariție atemporală”, spune Peter Schreyer, directorul de design al Grupului Hyundai.

Un detaliu important care debutează pe i30 este așa-numita „grilă-cascadă”. Ea va fi introdusă treptat în toată gama, de la micul i10, până la SUV-ul Santa Fe, scrie Automarket.ro.

Noul Hyundai i30 are o lungime de 4340 mm, o lățime de 1795 mm, o înălțime de 1455 mm și un ampatament de 2650 mm. Asta înseamnă că este mai lung și mai lat decât precursorul său. Ampatamentul rămâne la fel, garantând suficient spațiu pentru cinci pasageri.

Portbagajul oferă 395 de litri în configurația standard și 1301 litri atunci când scaunele sunt rabatate.

Cei care preferă benzina vor primi un motor aspirat de 1.4 litri și 100 de cai putere, dar și noua unitate din valul downsizing-ului, de numai un litru și 120 de cai putere. Cel mai puternic motor pe benzină va fi un agregat de 1.4 litri turbo T-GDI cu 140 de cai putere și 242 de Nm.

Singurul motor diesel, CRDi-ul de 1.6 litri, va fi oferit în trei versiuni de putere: 95, 110 și 136 de cai putere.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Dieselul în versiunea de 110 cai putere și benzinarul de 140 de cai vor putea fi comandate împreună cu o cutie automată cu dublu ambreiaj și șapte rapoarte.

În versiunea standard, compacta va fi echipată cu un sistem multimedia și ecran de 5 inch. Versiunile de top vor primi un ecran de 8 inch, de asemenea cu funcție tactilă.

Hyundai i30 va ajunge pe piețele din Europa în primăvara anului 2017. Tot atunci se va dezvălui și versiunea de performanță, Hyundai i30 N, echipată cu un motor de 260 de cai putere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri