Povestea mașinii preferate a Regelui Mihai

Data publicării:
masina regelui jaguar foto Silvia Cofescu blogspot 1

Foto: silviacolfescu.blogspot.ro

Automobilul Jaguar a fost comandat special pentru Regele Mihai în 1937. Maşina a fost vândută pentru prima oară şapte ani mai târziu. De atunci, şi-a schimbat de mai multe ori proprietarul, până în 1973, când a fost cumpărată de Radu Portocală, diplomat şi anticomunist convins.

Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele Senatului: Radu Portocală a avut o contribuţie decisivă pentru că a reuşit să o scoată din România comunistă şi cu mari eforturi a putut s-o restaureze, să-i redea splendoarea de odinioară şi acest lucru l-a impresionat extrem chiar pe regele Mihai.

Maiestatea Sa şi-a revăzut maşina preferată la doi ani după Revoluţie. Automobilul, despre care experţii spun că a marcat începutul unei noi ere în istoria firmei Jaguar, se află în acest moment în Olanda. A ajuns să valoreze 1 milion de dolari. Întreaga poveste e cuprinsă în volumul „Istoria întortocheată a Jaguarului albastru”, scrisă chiar de Radu Portocală.

Silvia Colfescu, director de editură: Această carte ne restituie istoria unui obiect frumos şi ne-am dori foarte mult ca acest obiect să mai apară şi pe la noi prin ţară.

Volumul poate fi cumpărat din librării la preţul de 35 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri