Primul SUV Lamborghini, în producţie de serie

Data publicării:
suv

Presa susţine că guvernul italian a făcut o înţelegere cu grupul german şi i-ar fi oferit facilităţi fiscale şi alte beneficii pentru a ţine producţia SUV-ului în Italia şi pentru a crea noi locuri de muncă.

Lamborghini Urus va fi construit pe aceeaşi plaformă ca şi noul audi Q7 şi Bentley Bentayga. În aceste condiţii, pentru a reduce costurile, era în plan ca SUV-ul brandului italian să meargă acolo unde se duce şi Q7, la uzina din Slovacia, lângă Bratislava. Există linii de asamblare şi acolo se pregăteşte concentrarea producţiei de SUV-uri de la mijlocul anului viitor. Deja acolo se face Touareg-ul şi are loc o asamblare parţială a Porsche Cayenne, cu şasiul şi caroseria strânse la un loc şi grunduite. Finisarea modelului se face însă la uzina din Leipzig pentru a justifica eticheta de „fabricat în Germania”.

Estimările iniţiale arătau că Lamborghini Urus s-ar putea vinde în 3.000 de exemplare pe an, dar creşterea în popularitate a SUV-urilor premium ar putea să ducă la depăşirea acestor cifre. Dacă se va întâmpla aşa, atunci Urus ar putea deveni cel mai bine vândut model al mărcii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri