Succesul Skoda, sămânță de scandal în grupul VW: Să mutăm producția în Germania

Data publicării:
skoda

Managerii Volkswagen sunt îngrijorați că Skoda a început să „fure” clienții brandului german și solicită mutarea producției companiei din Cehia în Germania și creșterea costurilor de licențiere pentru tehnologii.

Vânzările Skoda au crescut semnificativ în ultima perioadă, iar constructorul ceh a devenit al doilea cel mai profitabil brand din cadrul Grupului Volkswagen după Porsche, scrie Automarket.ro.

Ca urmare a pierderilor suferite în urma scandalului Dieselgate, Volkswagen este nevoită să reducă costurile, iar în acest sens a conceput deja un plan de concedieri inclusiv în Germania. Problema este agravată de faptul că unele uzine Volkswagen din Germania nu mai lucrează la capacitate maximă, ca urmare a scăderii cererii pentru anumite modele.

Problema a fost remarcată inclusiv de sindicatele muncitorilor Volkswagen, care propun și două soluții prin care Skoda să nu mai beneficieze de aceste avantaje. Astfel, sindicatele propun ca Skoda să mute o parte a producției la uzinele Volkswagen din Germania unde producția este în scădere, dar și ca producătorul ceh să plătească taxe de licențiere mai mari pentru tehnologiile din cadrul Grupului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri