Uber a lansat serviciul de maşini fără șofer în SUA

Data publicării:
uber

Uber, operatorul unei aplicaţii de mobil care pune în legătură şoferii cu pasagerii, lansează miercuri serviciul său de maşini autonome în oraşul Pittsburgh din Statele Unite, unde dispune de o mică flotă de patru maşini fără şofer, relatează AFP.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Considerată de mulţi specialişti o adevărată revoluţie în transportul cu maşina, lansarea serviciului este deocamdată experimentală, scrie News.ro.

Câţiva clienţi fideli ai Uber vor avea acces la serviciu şi vor călători cu maşinile autonome pline de camere video, de sisteme laser şi de senzori. 

Totuşi, într-o primă fază, considerată de testare a serviciului, pasagerul nu va fi singur în maşină: un mecanic va fi aşezat pe scaunul şoferului, însă nu va atinge volanul. 

Un al doilea mecanic va fi, de asemenea, în maşină pentru a observa comportamentul vehiculului autonom în trafic. 

Totuşi, Uber speră să treacă repede la faza următoare, în care pasagerul este singur în maşină, dacă în faza de test vehiculele autonome se vor comporta corespunzător. 

Maşinile au fost deja testate timp de doi ani de către Uber, iar la testul rezervat presei, de marţi, jurnaliştii au remarcat că vehiculele circulau fără dificultate pe străzile înguste din oraşul american. 

Serviciul a fost lansat în Pittsburgh pentru că acest oraş american, cu 2,6 milioane de locuitori, este considerat un pol al tehnologiilor de vârf de pe coasta de est a SUA.

Sectorul maşinilor autonome este considerat unul "fierbinte" în acest moment, atrăgând giganţi auto precum Ford sau BMW, care şi-au fixat ca obiectiv să treacă la producţia în serie până în 2021. 

Pe lângă companiile auto, şi giganţi ai internetului precum Google au investit în tehnologia maşinilor autonome.

În prezent, constructorul auto american Tesla vinde modelul S cu o funcţie de pilot automat, care este pus sub semnul întrebării în privinţa fiabilităţii după un accident mortal înregistrat în luna mai, în Florida. 

Uber nu este o companie publică, listată la bursă, şi nu îşi publică rezultatele trimestriale, dar pierderile companiei au fost estimate de Bloomberg la peste 1,2 miliarde de dolari în prima jumătate a acestui an. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri