Uber trece la taximetria pe apă

Data publicării:
uberboat

Această opţiune va apărea în aplicaţia Uber atunci când utilizatorii se apropie de strâmtoarea Bosfor - traversată zilnic de milioane de oameni pe pod, cu metroul, dar şi pe apă, o variantă preferată în special de către turişti.

Serviciul Uber va folosi ambarcaţiuni Beneteau deţinute de o companie locală şi va concura cu navele mari de transport şi de agrement. Potrivit Bloomberg, serviciul public de transport cu bacul în zonă deserveşte 20 de rute, iar preţul unei călătorii este foarte ieftin, de doar 70 de eurocenţi.

Pe apă, Uber nu mai urmăreşte aceeaşi strategie ca pe uscat - preţul călătoriilor cu barca va porni de la 17 euro, însă fiecare ambarcațiune are o capacitate de transport de 7-10 pasageri.

UberBoat a fost lansat în Turcia, în timp ce în Franţa taximetriştii protestau față de companie. În mai multe oraşe demonstraţiile au fost violente, iar la Paris a fost blocat accesul către aeroporturi. Taximetriștii au protestat fiindcă Uber îi lasă fără clienți, iar compania nu are acelaşi statut în faţa legii.

Pentru a conduce un taxi în Paris este nevoie de cumpărarea unei licenţe care poate costa peste 100.000 de euro, în timp ce şoferii particulari care folosesc Uber nu au această obligaţie.

Preşedintele francez Francois Hollande se declară de partea protestatarilor, deşi serviciul Uber este foarte popular printre francezii de rând. Acesta a declarat că Uber trebuie oprit şi declarat ilegal.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri