VIDEO. Primul Porsche electric

Data publicării:
porsche digi 1

Porsche Pajun ar fi trebuit să fie o versiune mai mică a modelului Panamera și ar fi trebuit să fie disponibil în mai multe opțiuni de motorizare.

Însă constructorul german, parte a grupului Volkswagen, a decis să renunțe la dezvoltarea unei versiuni diesel, care s-ar fi luptat cu Audi A6, BMW seria 5 și Mercedes clasa E. Până la urmă, Porsche Pajun va fi o mașină complet electrică și va ataca un segment de piață mult mai aerisit, dominat de un singur mare constructor: Tesla.

Însă, în 2018, când vor cei de la Porsche să-și lanseze bolidul electric, lupta nu va fi purtată cu actualele automobile Tesla, ci cu viitorul Tesla Model 3, care ar urma să fie scos la vânzare în 2017.

Porsche Pajun ar urma să ajungă așadar pe piață cu un an întârziere față de rivalul său american. Ceea ce ar putea să-i afecteze vânzările.

Revista germana Auto Motor Sport spune că Porsche așteaptă o dezvoltare a tehnologiilor electrice. Speră ca, până în 2018, autonomia bateriei să ajungă la 350-450 de kilometri.

Însă, mai important decât autonomia ar putea să fie prețul. În acest moment, cel mai popular automobil electric, Tesla Model S, costă nu mai puțin de 71.000 de euro, în condițiile în care înjumătățirea prețului petrolului a redus costurile pe termen lung ale automobilelor convenționale, pe carburanți.

Tocmai de aceea, Tesla speră că va putea să vândă viitorul Model 3 la doar 35.000 de dolari.

Cei de la Porsche trebuie să se străduiască, de asemenea, să își vândă sedanul electric la un preț rezonabil, ceea ce ar putea însemna o recuperare mai greoaie a costurilor cu dezvoltarea acestei mașini.

Până la urmă, cei de la Porsche ar putea fi ajutați de rivalii de la Tesla, care au încheiat un parteneriat cu Panasonic pentru construirea unei uriașe fabrici de baterii pentru mașinile electrice. Odată operațională această fabrică, bateriile ar deveni mai ieftine și ar putea să fie cumpărate de toți constructorii care dezvoltă automobile electrice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri