VIDEO. Topul celor mai scumpe maşini din lume

Data publicării:
Reventon masini de lux getty images 8.08

Nu este nici cea mai puternică maşină din lume şi nici cea mai rapidă, însă este cu siguranţă cea mai scumpă. 8 milioane de dolari. Atât costă deja celebrul coupe Maybach Exelero. Vehiculul este dotat cu un motor de 700 de cai putere şi poate atinge viteza maximă de 351 km/h. În lume există doar un singur exemplar şi s-a zvonit că fost achiziţionat în urmă cu patru ani de un rapper american.

Constructorul italian Lamborghini ocupă locul doi în topul întocmit de Business Insider. La 4,5 milioane de dolari, Veneno Roadster este cel mai scump cabriolet din lume şi până acum au fost produse doar trei vehicule. Maşina atinge suta de kilometri în mai puţin de 3 secunde şi poate ajunge la o viteză maximă de 355 km/h.

Locul trei pe podium este ocupat de una dintre vedetele ultimului film din seria Furios şi Iute - Lykan Hypersport. Este prima maşină de lux a unui producător arab, iar constructorul s-a întrecut pe sine: tapiţerie cu fir de aur, diamante în jurul farurilor, plus decoratiuni pe care cumpărătorul le poate comanda cu rubine, safire, smaralde sau alte pietre preţioase. La aşa dotări, preţul este şi el pe măsură - 3,4 milioane de dolari.

Dacă vreţi să aveţi o maşină de Cartea Recordurilor, alegerea este pe cât de simplă pe atât de costisitoare. Bugatti Veyron Super Sports costă 2,4 milioane de dolari şi, cu cei 1.200 de cai putere, a devenit prima maşină de serie care a atins incredibila viteză de 431 de kilometri pe oră. Astfel de performanţe vin şi cu un consum de carburant pe măsură - peste 29 de litri la suta de kilometri, în oraş.

Top cinci cele mai scumpe maşini din lume este închis de un alt model al constructorului italian Lamborghini. Este vorba despre modelul Reventon. Costă 2 milioane de dolari, poate atinge suta de kilometri în 3,4 secunde şi atinge o viteză maximă de 340 de kilometri pe oră. Dacă modelul v-a convins, trebuie să vă grăbiţi, Reventon a fost produs în numai 20 de exemplare.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri