Cele mai bune ceasuri inteligente. Ce noutăți aduc modelele noi

Data publicării:
ceas inteligent apple

În cadrul evenimentului anual de toamnă al Apple, noul iPhone 7 a captat atenția tuturor. Dar asta nu înseamnă că a fost singurul anunț important din cadrul conferinței. Compania americană a prezentat lumii a doua versiune a ceasului inteligent Apple care se apropie foarte mult de ce ar trebui să fie: un fitness tracker perfect.

Apple Watch 2 este un fitness tracker. Apple Watch 2 este în același timp mai mult dar și mai puțin din ce își propunea inițial să fie. Adiția funcției de GPS și faptul că este acum rezistent la apă îl fac să fie un fitness tracker. Noul software simplificat înseamnă că nu mai are ambiția de a fi un înlocuitor de smartphone și asta îl fac să se simtă ca un accesoriu mai util în loc de un smartphone eșuat.

Apple Watch 2 a fost lansat în 3 variante: una mai ieftină cu o curea și o carcasă din aluminiu care costă 370 de euro, varianta stainless stell care pornește de la 550 de euro și varianta de lux din ceramică care va costa cel puțin 1500 de euro. Va mai exista și o variantă de la Nike care va fi lansată la sfârșitul lunii octombrie. Toate aceste ceasuri arată diferit dar pe interior sunt același device.

Cel mai important lucru pe care il face Apple Watch 2 este că poate fi scufundat până la 50 de metri și este gândit ca un fitness tracker care să îi asiste și pe pasionații de înot. Astfel atunci când te arunci în bazin touchscreenul este automat scos din funcțiune dar îți înregistrează în același timp distanțele parcurse inotând precum și caloriile consumate în funcție de stilul de înot pe care îl practici.

Apple Watch este doar un exemplu de ceas inteligent spre care vă puteți orienta dacă vreți să vă distrați cu iluzia că traiți în viitor. Există o ofertă destul de variată din partea producătorilor de tehnologie menită să satisfacă toate gusturile, stilurile de viață și bugetele.

SAMSUNG GEAR S2 - 250 euro

Un competitor relevant al lui Apple Watch vin din partea rivalului coreean al celor de la Apple. Samsung Gear S2 este un wearable cu un design chic și o ramă rotativă care oferă o experiență foarte plăcuta de utilizare. Ceasul este dotat cu GPS, este compatibil cu o sumedenie de aplicații de fitness, calendar, notificări și așa mai departe și are una dintre cele mai lungi vieți ale bateriei de pe piață. Samsung urmează să lanseze spre finalul acestui an și următoarea versiune a smartwatchului care se va numi Samsung Gear S3.

Casio Smart Outdoor WSD-F10 - 450 euro

Dacă vă place să vă petreceți timpul pe-afara escaladânt munți sau pescuind crapi în bălți secrete, ceasul Smart Outdoor de la Casio s-ar putea să fie variantă optimă. Device-ul nu dispune de GPS ceea ce este într-adevar o problemă însă compensează printr-o sumedenie de funcții interesante și senzori speciali pentru alpinism, bicicletă și pescuit. Device-ul are două display-uri, unul cu e-ink pentru ceas și unul touch pentru restul aplicațiilor. Ceasul Casio este rezistent la praf și poate fi scufundat în apă până la 50 de metri.

Tag Hauer Connected - 1,400 de euro

Dacă vreți să vă cumpărați cel mai bun smartwatch de pe piață și vă dau banii afara din casă, Tag Hauer Connected este ceasul pentru voi. Dacă aveți ocazia să vă jucați cu această minunăție nu va va lua mult timp să înțelegeți de ce Connected este un wearable special grație procesorului Intel, a materialelor de construcție excelente și a atenției la detalii care provine din zeci de ani de experiență în construcție de ceasuri. De la distanța device-ul arată ca un simplu ceas Tag Hauer, dar mai de aproape bestia este mai mare și mai inteligentă. Anul acesta compania elvețiană a lansat și modelul rose gold iar cei care vor să își asorteze ceasul cu pantofii, poșeta sau mașina pot opta pentru una dintre numeroasele fețe customizabile. În plus după 2 ani de utilizare, cumpărătorii îl pot schimba cu un ceas Tag Hauer mecanic.

Sony SmartWatch 3 - 210 euro

Daca sunteți fani Android Wear și vă întrebați ce producător să alegeți, noi v-am putea sugera Sony SmartWatch3. Opțiunea nu este nouă însă, este în continuare foarte validă. Sony Smartwatch 3 are funcție de GPS ceea ce înseamnă că vă puteți lăsa telefonul acasă când ieșiți la alergat. Designul sport îl face un device perfect pentru activități de weekend la alergare, mers cu bicileta sau cățărat. În timp ce ecranul nu este la fel de ofertant ca al altor smartwatch-uri concurente, ultima versiune a sistemului de operare AndroidWear vă permite să conectați căști wireless direct la ceas și să porniți la drum. Varianta Steel a ceasului este probabil cea mai elegantă versiune de smartwatch pe care o puteți obține în momentul de față în niște limite decente de buget.

Asus ZenWatch 2 - 170 euro

Și dacă tot vorbim de buget, Asus ZenWatch 2 este cea mai bună optiune de ceas inteligent pe care nu trebuie să cheltuiți mai mult de 200 de euro. A doua versiune a smartwatchului Asus vine în două mărimi, una pentru bărbați și una pentru femei. Brățările ceasului pot fi customizate și puteți opta între cauciuc, oțel, piele sau chiar și o brățară acoperită în cristale Swarovski. Compania taivaneză a instalat și un nou cip wifi pe ZenWAtch 2 pentru a se folosi de noile funcții puse la dispoziție de ultimul update AndroidWear. Dar dacă nu vă grabiți prea tare puteți să mai așteptați câteva luni până la lansarea lui ZenWatch 3 și să vă luați ultimul model.

Pebble Time - 170 euro

Smartwatchul primordial își păstrează toate calitațile inițiale. Deși compania Pebble a ajuns la o gamă generoasă de produse din 2014 până acum și competiția pe această piață pe atunci virgină a devenit extrem de acerbă în prezent. Compania americană se ține însă puternic pe poziții și ultimul smartwatch lansat în vara anului trecut este încă una dintre cele mai bune opțiuni de pe piața pentru consumatorii care caută un companion digital de încredere. Ceasul este foarte accesibil din punctul de vedere al prețului, are o viață a bateriei care ține 7 zile și este compatibil atât cu iPhone-uri cât și cu smartphone-uri Android. Există de asemenea și niște îmbunătățiri serioase în ceea ce privește software-ul și ecranul color e-paper este extrem de atrăgător și îi ofera un aspect unic. Compania americană a anunțat și o nouă versiune a lui Pebble Time despre care nu avem încă detalii. Știm însă ca urmează să fie lansată spre finalul acestui an.

Mai avem însă câteva mențiuni importante pentru lista noastra de sugestii de smartwatchuri. Prima ar fi Moto 360 2 care se remarca prin varietatea de dimensiuni, curele, culori și rame care fac ceasul extrem de customizabil. Și varianta Sport a lui Moto 360 merită luată în seamă, mai ales datorită aplicației Moto Body app destinată pasionaților de jogging. LG Watch Urbane este o variantă destul de accesibilă pentru aceia dintre voi care caută un smartwatch cu stil iar ceasul inteligent Huwaei primește premiul nostru pentru cel mai bun display de pe piață.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri