Dispozitivele viitorului, expuse la Alba Iulia

Data publicării:
targ

Un monopost de formula unu realizat de studenţi, biciclete electrice pentru închiriat, dispozitive pentru producerea energiei verzi. Toate acestea şi multe altele au fost expuse la târgul de soluţii şi echipamente complete, care are loc la Alba Iulia în aceste zile.

Studenţii de la Universitatea Transilvania, din Braşov, au adus cu ei un monopost Formula Student, greu de 250 de kilograme, realizat în mai puţin de un an, cu 20 de mii de euro. Tinerii au şi participat la două competiţii internaţionale, pe circuitul Silverstone din Anglia şi pe circuitul Catalunya, în Spania.

Răzvan Chirilă, student: „Acest monopost este proiectat, apoi începe dezvoltarea, iar după ce primim acordul începe munca fizică... sudura şasiului, asamblarea lui, iar la final câteva săptămâni de teste.”

La târg, a fost expus şi un sistem de închiriat biciclete electrice.

Lucian Pralea, expozant: „Este în dezvoltare în Europa de Vest, l-am găsit la Paris şi am încercat să-l aducem în România. Clientul primeşte cardul cu ajutorul căruia îşi deblochează bicicleta, pleacă la plimbare, iar în momentul în care se întoarce o parchează. În acel moment începe blocarea bicicletei, încărcarea în mod wireless, începe transmisia de date, iar în acel moment, acest pilon citeşte cât a fost utilizată, cât de încărcată este bateria, ce autonomie mai are şi dacă are vreo problemă la vreun senzor sau la motor.”

Un astfel de sistem porneşte de la 3.000 de euro.

O invenţie extrem de folositoare în domeniul medicinei alternative a fost prezentată de reprezentanţii asociaţiei Iustin Capră.

Marian Velcea, preşedintele Asociaţiei Iustin Capră: „Permite diminuarea greutăţii corporale sau tratamentul altor afecţiuni, cum ar fi dureri de spate, probleme cu rinichii, probleme de vedere.”

Dispozitivele care produc energie regenerabilă au fost şi ele prezente la târg. Preţurilor pornesc de la câteva sute de euro.

Târgul se află la cea de-a IX-a ediţie şi este organizat de Agenţia Locală a Energiei Alba.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri