Paharul din care putem bea orice cocktail fără a ne îmbăta

Data publicării:
vocktail

Cum ar fi să beţi apă plată şi să vi se pară că are gust de cocktail? Este posibil, cu ajutorul unui pahar special creat în Singapore.

Vocktail are doi electrozi de argint pe buză, care transmit pe vârful limbii semnale electrice controlate. Astfel, simulează gustul sărat, acru sau chiar amar. Iar LED-ul amplasat în partea de jos a paharului luminează lichidul încât avem impresia că bem un cocktail sofisticat.

Mai mult, dispozitivul are şi cartuşe speciale, reutilizabile şi amplasate strategic faţă de nasul utilizatorului, care eliberează molecule de parfum. De ciocolată, mango sau banane.

Paharul inteligent poate fi controlat de pe aplicaţia mobilă, prin bluetooth. Tot virtual ne alegem şi băutura pe care ne imaginăm că o bem. Şi e gata în doar câteva secunde!

Nici nu ne îngrăşăm, nici nu ne îmbătăm, spun inventatorii de la Universitatea Naţională din Singapore. Şi dacă vrem să mergem la o petrecere și să-i impresionăm pe cei din jur, cu siguranţă vom reuşi cu Vocktail!

Pentru mai multe știri din domeniul științei și tehnologiei, urmăriți pe Digi24,  în fiecare sâmbătă, de la 16:30, „Jurnalul de științe”, prezentat de Teodora Safta.  Arhiva emisiunii, aici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri