STUDIU | Femeile au creierul mai activ decât bărbații

Data actualizării: Data publicării:
femeie desteapta ochelarista shutterstock

Femeile au creierul mai activ decât bărbaţii, în special în zonele care controlează emoţiile. Este concluzia unuia dintre cele mai mari studii făcute vreodată.

Au fost analizate peste 46.000 de tomografii computerizate. 26.000 dintre pacienţii studiaţi aveau traumatisme cerebrale, tulburări bipolare, schizofrenie sau ADHD.

Oamenii de ştiinţă au verificat, în total, 128 de regiuni ale creierului. Şi au descoperit că la femei sunt active mai multe zone decât la bărbaţi. În special cortexul prefrontal şi sistemul limbic, responsabile pentru concentrare, emoţii şi schimbări de dispoziție.

Spre deosebire, creierul bărbaţilor este mai activ în cortexul vizual. Înţelegerea acestor diferenţe este foarte importantă pentru că femeile şi bărbaţii sunt afectaţi diferit de bolile creierului.

Rezultatele studiului arată că femeile au un flux sangvin mai mare în cortexul prefrontal şi ar putea explica de ce sunt mai empatice, dar şi mai depresive sau au tulburări de alimentaţie. În plus, ele sunt şi cele mai afectate de boli precum Alzheimer.

Pentru mai multe știri din domeniul științei și tehnologiei, urmăriți în fiecare vineri, de la ora 19:00, pe Digi World, „Jurnalul de științe”, prezentat de Teodora Safta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri