Directorul Aston Martin, critici dure la adresa UK, după anunțul britanicilor privind interzicerea mașinilor pe benzină și motorină în 2040

Data actualizării: Data publicării:
Andy Palmer
Andy Palmer

Directorul executiv al Aston Martin, Andy Palmer, a criticat dur intenția guvernului britanic de a interzice vânzarea de mașini diesel și pe benzină după 2040, relatează Financial Times.

palmer
Andy Palmer

Șeful Aston Martin susține că autoritățile de la Londra ar trebuie să se asigure că există și fabrici de baterii în Marea Britanie, deoarece în prezent totul este importat din China. În plus, a explicat Andy Palmer, nici cerința de mașini electrice nu este semnificativă, deocamdată, fiind de sub 4%.

„Dacă guvernul vrea să dea aceste legi, atunci trebuie să și ajute pe măsură. În caz contrar vor duce la distrugerea unei părți din industrie", a declarat Palmer pentru FT, adăugând că planul decidenților guvernamentali este absurd.

Marea Britanie are o „vale a morții” între munca de dezvoltare a bateriilor din universități și tehnologia care ajunge la producători, a mai precizat directorul Aston Martin.

Palmer a mai atras atenția asupra faptului că producătorii auto interni trebuie să exporte și după 2040 mașini pe benzină și motorină, fiindcă în afara Marii Britanii, tot aceste mașini vor fi cele mai populare.

Regatul Unit produce mai ales mașini de lux, iar după 2040, cumpărătorii bogați vor dori tot motoare pe benzină sau diesel.

„Întreaga istorie auto din Marea Britanie este profund înrădăcinată în benzină și motorină. Regatul Unit excelează la mașinile premium și de lux, de la Bentley și Rolls Royce, la Aston Martin și McLaren. Dar cumpărătorii de lux din întreaga lume vor avea nevoie în 2040 tot de motoare pe benzină”, a explicat Andy Palmer.

Aston Martin va scoate în 2019 primul sau model 100% electric și vrea că în 2025 aceste mașini să reprezinte un sfert din vânzările mărcii.

Citește și: Directorul Mercedes-Benz anunță falimentul apropiat al industriei auto

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri