10 lucruri posibile în iOS 10, de care Apple a „uitat”

Data actualizării: Data publicării:
Apple's iPhone 7 And New Apple Watch On Sale In New York
Foto: Gulliver/GettyImages
Apple Starts iPhone 6 Sales In Germany
Foto: Gulliver/Getty Images

Luna trecută, atunci când Apple a lansat iOS 10, cel mai recent sistem software pentru iPhone/iPad, a pus accent pe cele mai importante caracteristici, cum ar fi reproiectarea aplicației de muzică, și predicții contextuale în funcția Autocorrect.

Acestea nu sunt însă singurele noutăți pe care compania americană le propune utilizatorilor odată cu lansarea noului software. David Pogue de la Yahoo! prezintă, într-un videoclip pe care îl puteți urmări aici, 10 lucruri pe care le puteți face în iOS 10, pe care Apple a „uitat” să le prezinte.

 

Posibilitate de a face poze rapid

Pictograma pentru acces rapid la camera foto din colțul din dreapta jos al ecranului(când acesta e blocat) a dispărut. În iOS 10 puteți ajunge la cameră mult mai repede: apăsați pe butonul Home pentru a aprinde ecranul și apoi glisați spre stânga oriunde pe ecran. În mai puțin de o secundă sunteți gata pentru a face o fotografie.

Folosirea aplicației Note împreună cu prietenii

Tu și prietenii tăi puteți edita acum o pagină în Notes simultan. Deschideți aplicația Note. Găsiți pagina pe care doriți să o editați împreună cu prietenii și apăsați pictograma rotundă Person din partea de sus. Vi se va cere să partajați pagina folosind oricare dintre metodele uzuale: prin mesaj, e-mail, AirDrop, etc. Odată ce prietenii dumneavoastră acceptă invitația, textul modificat de aceștia va apărea pe un fundal galben.

Lupă nouă

Cu triplu click pe butonul de pornire transformați iPhone-ul în cea mai bună lupă electronică din lume. Puteți mări, puteți porni lanterna și optimiza contrastul.

Filtru de culoare pentru cei ce nu disting culorile

Pentru prima dată, iPhone-ul vă poate ajuta dacă nu distingeți culorile. Funcția Color Acommodation vă permite să activați modurile speciale de ecran prin care puteți înlocui culori pe care nu le vedeți cu unele pe care le puteți distinge.

Pentru a configura această aplicație, deschideți Settings -> General -> Accessibility -> Color Accommodations -> Display Filters și activați modul dorit (roșu / verde, de exemplu).

Eliminarea click-ului

Puteți obține un plus de eficiență atunci când vine vorba de aprinderea ecranului telefonului prin eliminarea cerinței de a face click pe butonul de pornire. În schimb, puteți pur și simplu arăta cu degetul spre buton. Acest lucru trezește telefonul și îl deblochează dintr-o singură mișcare. 

Pentru a găsi această caracteristică, deschideți Settings -> General -> Accessibility -> Home Button. Activați „Rest finger to open"

Centrul de control

Control Center este acea jumătate de pagină esențială care se deschide atunci când glisați în sus din partea de jos a ecranului.

Dacă aveți un iPhone 6s, 6S Plus, 7 sau 7 Plus, iOS 10 vă permite să țineți degetul în jos, pe unele dintre pictograme, pentru a produce comenzi rapide. Lanterna vă permite acum să alegeți din trei niveluri diferite de luminozitate. Butonul Timer oferă presetări timp de 1 minut, 5 minute, 20 minute, și așa mai departe. Butonul aparatului de fotografiat oferă opțiunile: Fă o fotografie, Înregistrare slo-mo, Înregistrare video, și Selfie.

Fotografii din filme

În iOS 10, noua aplicație introduce Memories: slideshow-uri frumoase, automate, pe muzică, din toate imaginile și clipurile video dintr-o perioadă.

Deschideți Photos, apoi Memories. Puteti selecta un video existent sau puteți regla stilul muzical, lungimea, și chiar fotografiile și videoclipurile care apar în video.

Căutarea de fotografii

Căutarea de fotografii vă permite să găsiți imagini în conformitate cu ceea ce apare în acestea. Puteți căuta printre fotografiile dumneavoastră „câine”, „plajă” sau orice altceva.

Nu puteți să tastați nimic - trebuie să alegeți dintre categoriile sugerate. Puteți totuși combina într-o căutare mai mulți termeni.

Gruparea fotografiilor în funcție de cei care apar în acestea

Aplicația Photos cu care vine iOS 10 poate acum grupa automat oamenii din fotografiile dumneavoastră., folosind un software de recunoaștere facială.

Pentru a-l vedea la lucru, deschideți Photos, Albums și apoi People. Aveți posibilitatea să glisați chiar favorite în partea de sus a ecranului pentru un acces rapid ulterior. Această caracteristic[ nu funcționează până ce iOS 10 nu a analizat toate fotografiile stocate(acest lucru poate dura cel puțin o zi, timp în care telefonul trebuie să fie ținut în priză).

By-pass de urgență

Apple introduce modul „Lasă tonurile de apel și vibrațiile atunci când această persoană sună, chiar și atunci când modul „Nu deranjați” este pornit.”

Pentru a-l găsi, deschideți Contacte, apoi contactul dori, apăsați editare, apoi ton de apel. 

Eliminarea bloatware-ului

Pentru prima dată, puteți ascunde aplicațiile Apple de pe ecranele de pornire (Ceas, Acasă, Stocks, etc.), astfel încât să nu le încarce cu pictogramele pe care le utilizați niciodată. Aveți posibilitatea să „șterge” le la fel ca orice aplicație: Țineți degetul în jos pe una până când pictogramele se activează, și apoi apăsați butonul X.

Funcția Bedtime

iOS 10 oferă o nouă funcție - Bedtime. După ce veți răspunde la câteva întrebări cu privire la obiceiurile dumneavoastră de somn aplicația va încerca să păstreze un somn regulat- vă va anunța când trebuie să dormiți sau vă va trezi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri