Apple lansează noile iPhone-uri. Cât vor costa telefoanele

Data actualizării: Data publicării:
nou iphone

Astăzi are loc unul dintre cele mai aşteptate evenimente ale anului, lansarea noului model de telefon iPhone. Până acum se ştie că noul model nu va mai avea butonul Home si se poate încărca wireless. Iphone 8 va costa aproximativ o mie de dolari.  Lansarea are loc la noul sediul al companiei americane, Apple Park, din California. 

ACTUALIZARE 21.15. Este prezentat iPhone X.

Are un ecran nou: Super Retina. Rezistă la apă, are două camere și 5,8 inci în diagonală, cu o rezoluție de 2.436 x 1.125 pixeli. Are 458 pixeli per inch, cea mai mare densitate de pixeli dintr-un iPhone. Ecranul este OLED.

Nu are buton Home, dar apeși pe ecran și îl activezi. Este un tap to wake care se folosește de 3D Touch. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Telefonul are un motor neural, care folosește învățarea artificială pentru a recunoaște fața utilizatorului. Computerul poate face 600 de miliarde de operațiuni pe secundă. Astfel, poate recunoaște fața chiar dacă ne schimbăm coafura, purtăm ochelari sau pălărie.

Apple susține c-a lucrat cu mulaje de fețe, ca să nu poată fi înșelat sistemul. Astfel, sigur o poză nu va păcăli camera. E o șansă în 50.000 ca o persoană să îți poată debloca telefonul cu amprenta. Pe iPhone X, cu Face ID, e o șansă la un milion ca cineva să-ți deblocheze telefonul cu fața sa.

iPhone X are două camere de 12 megapixeli, una cu f/1.8 și una cu f/2.4. 

Toate specificaţiile tehnice aici.

Spațiul de stocare începe de la 64GB, iar prețul pentru acest model va fi de 1.000 de dolari, apoi poți alege de 256GB sau de 512GB, iar această ultimă versiune de iPhone X ar costa 1.200 de dolari. Va ajunge în magazine în 3 noiembrie.

ACTUALIZARE 21.10. Phil Schiller a venit pe scenă. Primul telefon despre care vorbește e iPhone 8.

iPhone 8 vine în două versiuni: iPhone 8 și iPhone 8 Plus cu ecran de 4,7 inci și 5,5 inci. Are cip A11 Bionic. Are difuzoare stereo și cam aceleași opțiuni pe care le știai de la iPhone 7. Procesorul are șase nuclee, e construit pe 64 de biți, are 4,3 miliarde de tranzistori. iPhone 8 are un procesor cu 25% mai rapid decât telefonul de anul trecut. Placa grafică e cu 30% mai rapidă decât cea de pe A10.

Toate specificaţiile tehnice aici.

Prețul iPhone 8: 700 de dolari, pornește de la 64GB.

iPhone 8 Plus începe de la 800 de dolari pentru 64GB.

Precomenzile încep de pe 15 septembrie. Și în magazine ajunge pe 22 septembrie.

iOS 11 vine pe 19 septembrie.

ACTUALIZARE 20.15. Apple TV a fost al doilea produs anunțat de Apple. 

Au fost anunțate noi brățări pentru Apple Watch. Ceasul costă 330 de dolari, fără 3G, sau 400 de dolari cu 3G. Altfel, Series 1 rămâne la 250 de dolari. Va fi disponibil din 15 septembrie la precomandă. Din 22 septembrie va fi livrat.

Jeff Williams, director de operațiuni Apple, a vorbit despre noul Watch. Aduce o aplicație nouă de fitness, sugestii de antrenament și opțiuni pentru înot. S-a vorbit mult despre cum activitatea fizică e susținută la maximum de acest gadget. O opțiune bună: te va informa când identifică un ritm neobișnuit al inimii, dar nu faci mișcare.

ACTUALIZARE 19.30. Primul iPhone a apărut acum 10 ani. Avea puţin peste 11 centimetri lungime şi cântărea 135 de grame. Memora cel mult 16 MB. iPhone 3 a primit App Store şi comunicaţii 3G.

A urmat iPhone 4, cu înregistrare video, cameră frontală şi control vocal.

iPhone 5 a crescut în dimensiuni, dar a scăzut în greutate. Cu 112 grame, este cel mai uşor model de până acum. iPhone 6 a adus un ecran HD, mult mai mare şi o memorie de până la 128 MB. Capacitatea a fost dublată la modelul 7, care a mai oferit în premieră o cameră duală şi a eliminat mufa pentru căşti. Lungimea este cu 23 de milimetri peste modelul iniţial, însă greutatea este similară.

IPhone e reprezentat o schimbare a vieţii pentru sute de milioane de utilizatori, de la simpli cetăţeni, la oameni de afaceri, jurnalişti sau politicieni. Potrivit statisticilor, o persoană se uită la telefon în medie de 88 de ori pe zi. În cei 10 ani, Apple a vândut peste un miliard de telefoane. Preţul de producţie al unui telefon este în medie de 225 de dolari, în timp ce se vinde cu peste 500 de dolari, în funcţie de model. Iar în lume sunt peste 2,6 miliarde de utilizatori.


Analiştii consideră că Apple a introdus atâtea lucruri noi, încât a decis să sară peste generaţia intermediară, cunoscută ca S. iPhone 8 va fi puţin mai mare decât telefonul disponibil acum pe piaţă, va avea un procesor nou, încărcare wireless şi va rezista mai bine la apă.

Marele mister rămâne iPhone X. Se crede că dispozitivul va avea un ecran OLED aproape fără margini, recunoaştere facială, mai multă putere şi, evident, un preţ mai mare.

Unii jurnalişti de specialitate cred că acest smartphone este gândit ca o versiune aniversară de iPhone, care a împlinit anul acesta 10 ani de apariţia pe piaţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri