Casca de bicicletă ecologică, realizată din hârtie

Data actualizării: Data publicării:
ecohelmet

EcoHelemet, o cască de bicicletă realizată din hârtie, ce se împăturește ca un evantai, a fost desemnată câștigătoare la ediția din acest an a competiției internaționale James Dyson Award, scrie Agerpres.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Casca EcoHelmet este proiectată pentru persoanele care utilizează sistemul de „bike-sharing” și nu poartă mereu o cască de biciclete la ei. Isis Shiffer, inventatoarea modelului, s-a arătat încântată de performanța realizată, însă recunoaște că o cască din hârtie ar putea fi „dificil de vândut”, deși costul de producție al acesteia — din materiale reciclabile — este de circa 5 dolari.

EcoHelmet are o structură asemănătoare unui stup de albine pentru a proteja capul și, potrivit creatoarei sale, este „incredibil de bună la absorbirea impactului”.

Proiectul a fost testat la Imperial College din Londra. „Ei au o platformă de testare pentru căști, iar profesorul care se ocupă de laborator m-a lăsat să testez o mulțime de materiale. A fost foarte amuzant”, a declarat Shiffer. „Este foarte rezistentă; toată lumea care a ținut-o în mână a fost surprinsă de cât de solidă este”, a adăugat ea.

Casca este acoperită cu un material care o face să reziste la ploaie circa trei-patru ore.

Distincțiile James Dyson Award se acordă începând din 2002 studenților sau absolvenților din toată lumea care aduc ceva nou prin proiectele lor menite să rezolve o problemă. Shiffer, care va primi 45.000 de dolari pentru câștigarea acestui premiu, speră ca în primăvara anului viitor să testeze casca în New York.

Pe următoarele locuri la competiția James Dyson Award din acest an s-au situat proiectele Respia, un grup din Australia care a conceput un sistem de gestionare a astmului care urmărește și înregistrează sănătatea aparatului respirator, și o pereche de lentile de contact inteligente, create de un designer din Canada.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri