Cel mai încăpător stick USB din lume

Data actualizării: Data publicării:
datatraveler-ultimate-gt-4

Americanii de la Kingston au lansat un stick USB care depăşeşte în capacitate majoritatea mediilor de stocare folosite în prezent: 2 TB spaţiu de stocare.

datatraveler-ultimate-gt-4

Cei de la Kingston nu au mai avut răbdare până la deschiderea oficială a târgului Consumer Electronics Show, care debutează pe 5 ianuarie în Las Vegas, şi şi-au prezentat deja piesa de rezistenţă - un stick USB cu capacitate de 2 TB.

DataTraveler Ultimate GT va fi disponibil în versiuni de 1 TB şi 2 TB, cea de-a doua versiune devenind automat cel mai încăpător stick USB din lume la ora actuală.

Cu 72 mm lungime, 27 mm lăţime şi 21 mm grosime, DataTraveler Ultimate GT este de dimensiunea aproximativă a unui pachet de gumă. Integrarea unui mediu de stocare de 2 TB în aceste dimensiuni este o realizare ce nu poate fi trecută cu vederea.

Noul stick USB al celor de la Kingston este construit pentru a rezista şocurilor inerente care pot apărea în timpul transportului la care un mediu de stocare portabil este supus. Acesta este făcut dintr-un aliaj rezistent de zinc.

Din fericire pentru majoritatea utilizatorilor, DataTraveler Ultimate GT foloseşte USB 3.1. Deşi nu este la fel de rapid ca noul USB Type-C, USB 3.1 este disponibil pe majoritatea PC-urilor, ceea ce îi conferă o largă compatibilitate. Un port USB-C ar fi adus o viteză mai mare de transfer, dar ar fi fost cumpărat de un număr restrâns de utilizatori care deţin un PC cu acest port.

Cei de la Kingston nu au menţionat nimic legat de vitezele de transfer şi nici de preţuri. Este, însă, de aşteptat ca stick-ul care va fi lansat pe piaţă în luna februarie să nu fie foarte rapid, dar să fie destul de costisitor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri