Cele mai frumoase șapte telefoane

Data publicării:
G4 Ceramic

1. Infobar C01

Când ne gândim la Japonia ne imaginăm roboţi, samurai şi gheişe, obiceiuri alimentare dubioase, anime-uri şi oraşe ultratehnologizate. Japonia este însă şi o forţă mondială în materie de design şi cum tehnologia şi Japonia sunt două cuvinte aproape sinonime, era imposibil că pe lista noastră de astăzi să nu înceapă cu un încântător „moshi moshi”.

Gama de telefoane Infobar a fost creată de Naoto Fukasawa unul dintre cei mai influenţi designeri industriali ai secolului nostru. Fukaswa a conceput primul telefon din gama în 2000 că o rebeliune împotriva telefoanelor cu „clapiță”, cum ar fi celebrul Motorola RAZER V3, unul dintre cele mai bine vândute telefoane ale tuturor timpurilor.

Primul Infobar a fost foarte bine primit de public datorită construcţiei calitative şi a designului jucăuş. Succesul gamei a fost susţinut şi de furnizorul de servicii de telefonie mobilă KDDI cunoscut pentru promovarea unor device-uri al căror punct central era designul precum Talby phone sau telefonul Fx0 care rula sistemul de operare Mozilla Firefox.

De abia în 2012 însă gama de telefoane Infobar a atins perfecţiunea, cu impresionantul terminal Android 2.3, Infobar C01. Un ecran cu o diagonală de 3.2 inchi, culori vii şi perfect combinate, o tastatură grozavă pe lângă touchscreenul perfect integrat în rama telefonului. Din toate punctele de vedere Infobar C01 reprezintă un exemplu excelent de inovaţie în materie de design.

2. LG G4

De câţiva ani încoace compania LG încearcă să se concentreze pe ceea ce vrea fiecare consumator de la un telefon mobil şi să livreze gadgeturi care arată incredibil şi zbârnâie în îndeplinirea sarcinilor zilnice.

Şi chiar dacă gigantul coreean nu a fost cel mai convingător concurent per total, în materie de design, modelul de anul trecut, LG G4 a rămas în minţile tuturor pasionaţilor ca o apariţie impunătoare îmbrăcată în piele.

Forma telefonului puţin curbată protejează ecranul de zgârieturi deoarece atunci când este aşezat cu faţă în jos pe o suprafaţă doar marginile telefonului se lipesc de această. Displayul impresionant este înconjurat de o ramă subţire din fibră de carbon iar pe partea din spate telefonul se poate îmbrăca fie în hainele metalizate de ceramică fie într-una dintre cele patru opţiuni de piele lucrată manual.

Şi în ciuda faptului că pielea se va uza cu siguranță mult mai repede decât ceramica, eleganța şi naturaleţea pe care o oferă acest material este fără îndoială ce a făcut G4 să fie un telefon atât de special.

Cu modelul G4, compania LG a adoptat o poziţie îndrăzneaţă şi inovativă şi, pentru noi cel puţin, această strategie a avut succes deoarece a transformat flagshipul corean de anul trecut într-un telefon memorabil.

3. Motorola Aura

În 2008, compania Motorola a decis să lase frâu liber imaginaţiei designerilor săi şi a lansat un telefon cu totul special, Motorolla Aura. Designul inspirat de ceasurile de lux este gândit cu precizie milimetrică iar mecanismul de deschidere al clapei este pus în funcţiune de peste 200 de piese minuscule.

Şi displayul este un exemplu de meşteşug. Acesta este primul ecran circular de pe un smartphone şi are o diagonală de numai 1,55 de inchi, o densitate de 300 de pixeli pe inch şi o gama de 16 milioane de culori, ceea ce pentru momentul respectiv era o reuşită demnă de aplauze.

Totul, de la materialele de construcţie până la formă inedită şi aspectul futurist au transformat rapid modelul Aura într-un îndrăgit al pasionaţilor de gadgeturi, iar cei care şi-l puteau permite la momentul lansării s-au înghesuit să îşi cumpere device-ul de 2.000 de dolari.

Şi chiar dacă este cel mai bătrân device de pe lista noastră, noi suntem siguri că dacă l-am scoate acum din buzuar am întoarce cel puţin la fel de multe priviri ca posesorii de Apple Watch.

4. Google Nexus 6P

Aparent „P”-ul din Nexus P vine de la premium. Şi sincer, la cât de des auzim acest cuvânt în comunicatele de presă ne-am cam săturat de el, însă în cazul ultimului smartphone Google, nu există cuvânt mai bun pentru a-l descrie.

Şi asta nu ar trebui să fie o surpriză pentru nimeni. Deşi telefoanele Huawei tind să dezamăgească din cauza software-ului încărcat de bloatware inutil, firma chinezească ne-a demonstrat de ceva timp că atunci când vine vorba de design, ştie foarte bine ce face.

Similar modelului Huawei Matte S, Nexus 6P are un design metalic cu margini drepte şi bine şlefuite care încadrează un display acoperit cu un strat subţire de Gorilla Glass 4. Antenele sunt mascate cu grijă în timp ce marginile sunt puţin curbate îl transformă într-un device foarte plăcut de ţinut în mâna. Într-un mod ingenios, Huawei a plasat cititorul de amprentă pe partea din spate a telefonului, ceea ce face mişcarea de deblocare a ecranului extrem de naturală.

Elementul de design care a creat controverse, dar că din punctul nostru de vedere a transformat Nexus 6P într-un device memorabil, este cocoaşa acoperită cu sticlă de pe spatele telefonului. Aceasta acoperă camera şi deoarece se întinde dintr-o margine în altă a telefonului crează un aspect unitar şi bine definit spre deosebire de iPhone 6S sau Galaxy S6, unde mică umflătură face telefonul să se balanseze pe masă dacă este aşezat pe spate.

5. Samsung Galaxy S7 Edge

Mult timp compania coreeană Samsung s-a remarcat prin lansarea unor terminale mobile extrem de performante dar excepţional de neatrăgătoare. Carcasa de plastic neinteresant a lui Galaxy S1, S2, S3 până la S5 şi materialele terne şi lipsite de imaginaţie nu ajutau deloc telefoanele Samsung să iasă în evidenţă.

Lucrurile s-au schimbat însă dramatic odată cu lansarea lui Galaxy S6 şi S6 Edge şi au culminat cu lansarea lui S7 Edge anul trecut.

Terminalul coreean a fost votat de mulţi jurnalişti din domeniu drept cel mai frumos telefon al anului 2015 şi trebuie să recunoaştem că înţelegem pe deplin de ce. Liniile elegante şi fluide, carcasa metalică dintr-o bucată şi ecranul inedit curbat pe margini i-au făcut pe toţi să întoarcă privirile după flagship-ul Samsung. Şi astea toate într-un corp rezistent la praf şi apă.

6. iPhone 4

Lista noastră pentru cele mai frumoase telefoane nu ar fi completă fără să includă şi smartphone-ul care a ridicat din cenuşă o companie care se află în pragul ruinei, iPhone-ul. Puteţi spune ce vreţi despre compania Apple, însă nu le puteţi reproşa că nu se pricep la design.

Întregul imperiu IT din Cupertino a fost construit în jurul obiectivului de a construi gadgeturi de lux care să reprezinte un obiect al dorinţelor noastre şi să exprime lux prin simpla şoptire a numelui.

Indiferent de gusturi, iPhone-ul este un exemplu de excelenţă în materie de design şi unul dintre cele mai puternice icon-uri ale ultimilor șapte ani. Dar pe care îl alegem? Noi l-am ales pe iPhone 4 şi asta deoarece am simţit că după primii ani în care compania era pe teritoriul "necunoscutului" şi încerca să îşi rafineze perspectiva despre "cum ar trebui să arate un smartphone" cu iPhone 4 totul a prins contur.

Nu degeaba design-ul celei de-a patra generaţii de iPhone este unul dintre cele mai copiate din istorie. Liniile drepte, designul minimalist, corpul metalic dintr-o bucată, butonul supradimensionat de "home" şi infinitatea de accesorii şi carcase disponibile pentru acest model au transformat iPhone 4 într-un veritabil accesoriu de fashion şi unul dintre cele mai recogniscibile device-uri din istorie.

7. Nokia Lumia 920

Proiectul Lumia a eşuat. Windows Phone nu a reuşit să devină o platforma sufiecient de coezivă şi de completă pentru a concura cu Android sau iOS şi în ciuda fluenţei cu care se mişcă sistemul de operare, din păcate prea puţini dezvoltatori de software au intrat în joc şi magazinul de aplicaţii al Microsoft a rămas gol.

Asta nu înseamnă însă că în perioada de câţiva ani în care Nokia a creat gama Lumia şi a dezvoltat telefoane care rulau Windows Phone 8, finlandezii nu au realizat o serie de device-uri incredibile.

Ne-a fost foarte greu să alegem un „cel mai frumos” telefon din gama Lumia deoarece întreaga linie s-a apropiat de ceea ce noi definim perfecţiune în materie de design.

Dar după lungi deliberări ne-am oprit asupra unui model care ni se pare că a îmbinat perfect toate elementele noastre preferate: Lumia 920.

Telefonul este construit dintr-o bucată unitară de policarbonat viu colorat şi urmăreşte o linie foarte industrială şi geometrică de design. Terminalul este atât de versatil încât poate completa fără probleme o vestimentaţie sport când ieşi cu el la alergat sau una mai glamorous când îl scoţi seară pe ringul de dans să îţi faci o poză cu prietenii. De la lucrurile mici cum ar fi că ne place cum se reflectă lumina dimineaţă de pe faţa sa lucioasă până la felul în care corpul acestui device ne aduce aminte de tablourile lui Andy Warhol şi de tot ce înseamnă pop-art, suntem pur şi simplu îndrăgostiţi de bomboana galbenă care este Lumia 920.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri