Cinci greșeli pe care le faceți când încărcați telefonul, care scurtează viața bateriei

Data actualizării: Data publicării:
incarcare baterie

Utilizatorii de telefoane mobile se plâng din ce în ce mai mult că bateriile dispozitivelor se descarcă rapid. De cele mai multe ori oamenii dau vina pe producători, însă aceștia nu sunt tot timpul de vină. Găsiți mai jos cinci dintre cel mai des întâlnite greșeli pe care le fac utilizatorii atunci când își încarcă telefoanele.

Se așteaptă ca bateria să ajungă la un nivel scăzut înainte de încărcare

Odată cu apariția pe piață a primelor modele de telefoane mobile sfaturile specialiștilor erau „consumați toată bateria și încărcați telefonul până la 100%”. Mulți dintre noi încă urmează acele sfaturi chiar dacă dispozitivele pe care le folosim astăzi sunt diferite, iar rezultatul poate fi dezastruos pentru baterie. Când punem telefonul la încărcat un curent constant intră în baterie până când aceasta ajunge undeva la 70%. Din acest punct încărcătorul adaptează voltajul la nivelul energiei deja prezente în baterie. Astfel, pe măsură ce telefonul se încarcă, curentul slăbește în intensitate. Specialiștii recomandă mai multe încărcări scurte decât încărcări până la 100%. Studiile arată că bateria se degradează cu până la 70% în doar 300 de încărcări până la 100%.

Ținerea telefonului în husă în timp ce se încarcă

Telefonul emite căldură când se încarcă iar ținerea acestuia în husă nu face decât să păstreze căldura și să-l expună la temperaturi ridicate ce pot deteriora rapid bateria. Pentru a evita expunerea dispozitivului la temperaturi înalte specialiștii recomandă să scoateți husa când telefonul se încarcă - astfel căldura se degajă mai ușor.

Încărcarea telefonului în locuri greșite

Telefoanele au un interval de temperatură în care funcționează normal - încărcarea trebuie și ea făcută tot în acest interval de temperatură. Temperaturile prea ridicate sau prea scăzute pot provoca probleme pentru baterie și pot afecta performanțele acesteia.

Încărcarea peste noapte

Oamenii dorm, în medie, între cinci și opt ore pe noapte, în timp ce bateriile au nevoie de 90 de minute până la trei ore pentru o încărcare completă. Supraîncărcarea expune bateria la temperaturi ridicate pentru o perioadă lungă de timp și acest lucru îi scurtează durata de viață. De asemenea, expunerea bateriei poate reprezenta și un risc pentru viața utilizatorului - bateria supraîncălzită poate exploda.

Încărcarea cu orice încărcător care „se potrivește”

Cele mai multe telefoane se încarcă printr-o mufă micro USB, ceea ce face utilizatorii să creadă că pot schimba oricând încărcătorul, acțiune ce poate avea efecte devastatoare asupra bateriei. Chiar dacă folosesc aceeași mufă, încărcătoarele au specificații diferite iar încărcarea cu un alt dispozitiv decât cel recomandat de producător va afecta negativ bateria.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri