De ce ar trebui să așteptați înainte să cumpărați noul Samsung Galaxy S8

Data actualizării: Data publicării:
galaxy-s8_design

Atunci când un smartphone nou apare pe piață, consumatorii nu știu dacă să îl cumpere imediat sau să aștepte și să vadă care sunt reacțiile generate de dispozitiv. New York Times a adunat opiniile mai multor specialiști în domeniu și, pe baza concluziilor acestora, recomandă fanilor Samsung să mai aștepte înainte să cumpere noul Galaxy S8.

galaxy-s8_design

Mai mulți experți consultați de New York Times au testat noul Galaxy S8 înainte de lansare, și s-au declarat „optimiști, dar prudenți” cu privire la produs. Specialiștii spun că telefonul aduce unele schimbări radicale de design care s-ar putea dovedi inconfortabile, câteva caracteristici-cheie neterminate și că siguranța telefonului rămâne un motiv de îngrijorare. „Ce s-a întâmplat cu Galaxy Note 7 a ridicat semne de întrebare cu privire la telefoanele Samsung în general”, a declarat Mark Spoonauer, editor șef la „Tom’s Guide”. „Cred că oamenii ar trebui să aștepte pentru a se asigura că totul este în regulă cu Galaxy S8”, a mai declarat Spoonauer.

Găsiți mai jos câteva dintre motivele invocate de experții în telefonie mobilă, care i-au determinat pe editorii New York Times să recomande fanilor Samsung să aștepte înainte să cumpere noul Galaxy S8.

Designul nou

La prezentarea Galaxy S8 de luna trecută, Samsung a subliniat dimensiunile mai mari ale ecranului noului model (5,8 inci față de 5,1 inci pe modelul anterior). Pentru a face mai mult loc pentru ecran compania a redus dimensiunea ramei și a transformat butonul de start într-un buton virtual iar senzorul de amprentă se regăsește acum pe partea din spate a dispozitivului.

Specialiștii spun că plasarea senzorului de amprentă aproape de obiectivul aparatului foto va crea probleme utilizatorilor. „Ar trebui să includă în pachet o cârpă pentru a șterge obiectivul camerei”, spune Mike Gikas de la Consumer Reports.

Galaxy S8 include și o altă metodă de deblocare - recunoașterea facială. Dacă ridicați telefonul la față ca și cum ați face un selfie, veți debloca Galaxy S8. Această metodă este și ea criticată, fiind „departe de a fi sigură”. Oamenii care au testat telefonul au constatat că recunoașterea facială ar putea fi ușor de păcălit cu o fotografie a proprietarului dispozitivului.

Caracteristici-cheie rămase „neterminate”

Samsung a lăudat Bixby, asistentul vocal virtual care va rivaliza cu Siri, Google Asisstant și Alexa, când a prezentat inițial S8. Unicitatea asistentului Samsung constă în faptul că va fi capabil să îndeplinească sarcini cum ar fi trimiterea fotografiei celei mai recente sau streaming video la un televizor Samsung, lucruri pe care alți asistenți nu le fac. Totuși, săptămâna trecută Samsung a anunțat că nu toate caracteristicile vor fi disponibile din prima zi.

Siguranța telefoanelor Samsung

După problema Samsung cu Galaxy Note 7, nu există nicio posibilitate de a ști dinainte dacă Galaxy S8 va avea, de asemenea, probleme de siguranță odată ce ajunge la public. Samsung a declarat că, după problemele cu Note 7, compania a dezvoltat o așa-numita „verificare de siguranță a bateriei în opt puncte”, ceea ce implică trecerea bateriei printr-o serie de teste, inclusiv cu raze X și inspecții umane.

Toți recenzorii au fost de acord că era foarte puțin probabil pentru Galaxy S8 să se confrunte cu probleme similare, în mare măsură, deoarece dispozitivul este crucial pentru profitul Samsung. Jessica Dolcourt de la cNET a declarat că ea personal „va aștepta trei luni pentru a vedea dacă e sigur să cumpere un S8”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri