De ce întârzie Apple anunțul privind lansarea iPhone 8

Data actualizării: Data publicării:
iphone-8-concept-transparent

În ultima perioadă apar tot mai multe „dezvăluiri” despre noul iPhone 8, fie că vorbim despre design, componente, software sau data de lansare. Totuși, potrivit MacRumors, lansarea noului model întârzie din cauza problemelor pe care Apple le are cu furnizorii.

iphone-8-concept-transparent

Viitorul model de iPhone va fi dotat cu o serie întreagă de componente noi, precum ecranul OLED, cameră cu senzori 3D și un nou modul 3D Touch. Toate acestea pun în dificultate furnizorii de componente par să nu fie în stare să satisfacă cererea, acest lucru ducând la întârzierea pe piață a acestuia, informează MacRumors, care citează un analist de la KGI Securities, Ming-Chi Kuo.

Ming-Chi Kuo spune că această întârziere va avea repercusiuni asupra rezultatelor companiei, inclusiv asupra vânzărilor, deoarece calendarul tradițional de vânzări al celor de la Apple va fi afectat. Din cauza acestor riscuri, care ar putea afecta livrările noilor iPhone-uri în acest an, Kuo consideră că scenariul cel mai rău ar putea duce la o scădere de 15-20% a vânzărilor, ceea ce s-ar traduce prin 80-90 de milioane de unități livrate, față de 100-110 milioane de unități estimate.

Analistul KGI spune totuși că Apple nu va amâna și evenimentul de lansare. iPhone 8 ar trebui să fie prezentat, în mod normal, în luna septembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri