Google, în război cu cei care încearcă să vândă telefoane Pixel la suprapreț

Data actualizării: Data publicării:
google pixel
Foto: Google

Google anunță că a suspendat sute de conturi deținute de persoane care au luat parte la o schemă de vânzare a smartphone-urilor Pixel menită să exploateze o lacună în legea care reglementează comerțul online în Statele Unite.

google pixel
Foto: Google

Toate conturile suspendate au cumpărat telefoane Google Pixel care urmează să fie expediate la o singură adresă din New Hampshire, un stat fără impozit pe vânzări. De acolo, un magazin a revândut telefoanele și apoi a împărțit profiturile cu utilizatorii care au participat la schemă. Reprezentanții Google au declarat că operațiunea coordonată a reprezentat o încălcare a condițiilor sale de cumpărare, care interzic orice revânzare comercială a produselor sale.

Mai mult de 200 de persoane care au cumpărat și ales ca telefoanele să fie livrate la adresa din New Hampshire s-au trezit cu conturile Google blocate. Asta înseamnă că nu și-au mai putut accesa adresa de Gmail, contactele din cloud, email-urile, fotografiile, clipurile video și toate documentele din Drive.

Dan Eleff, patronul magazinului a afirmat că a profitat de acest truc fiscal ani la rând și nu a avut probleme cu nicio altă companie până în prezent.

Suspendarea tuturor serviciilor Google pare o măsură draconică, mai ales că se blochează accesul la date din trecut, deținute de utilizator”, a declarat Eleff pentru Mashable.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri