Îmbunătățiri pentru viitorul Galaxy S8

Data actualizării: Data publicării:
samsung

Următorul vârf de gamă Samsung, Galaxy S8, poate primi un mult aşteptat upgrade în ceea ce priveşte spaţiul de stocare, dar şi mai multă memorie, potrivit News.ro.

samsung

După pierderile financiare foarte mari suferite în urma eşecului înregistrat cu Note 7, speranţele de redresare ale celor de la Samsung stau în singura serie de flagship-uri rămasă cu imaginea nepătată, Galaxy S.

Conform unor surse apropiate producătorilor chinezi de componente, Samsung urmează că crească semnificativ cantitatea de memorie internă disponibilă pe viitorul top de gamă, Galaxy S8. Astfel, versiunea cea mai încăpătoare a acestui smartphone ar urma să ofere un spaţiu de stocare de 256 GB.

Ca şi în multe alte cazuri, Samsung nu face decât să urmeze traiectoria dictată de Apple, care a trecut, la rândul ei, la o versiune de iPhone cu 256 GB memorie internă. Pentru Samsung este un pas destul de mare, după ce anul acesta Galaxy S7 nu a fost disponibil decât cu 32 GB şi 64 GB.

Nu doar spaţiul de stocare va primi un upgrade, ci şi memoria RAM va creşte în cazul lui Galaxy S8. Conform aceloraşi surse, viitorul vârf de gamă va dispune de 6 GB memorie RAM. Este un pas firesc, deşi puţin întârziat pentru Samsung. Unii producătorii de smartphone-uri cu Android au făcut pasul la 6 GB RAM încă din primăvara acestui an.

Luând în calcul istoricul recent, Galaxy S8 ar urma să fie prezentat oficial la Mobile World Congress 2017, care se desfăşoară în perioada 27 februarie - 2 martie la Barcelona. Există însă şi voci care susţin că Samsung ar putea ieşi mai devreme cu S8 pentru a compensa o parte din pierderile pricinuite de scoaterea de pe piaţă a lui Note 7.

Pe de altă parte, este puţin probabil ca Samsung să facă de două ori consecutiv aceeaşi greşeală. Samsung s-a grăbit şi în toamna acestui an să vină mai devreme pe piaţă cu Note 7, pentru a prinde mai multe vânzări înainte ca Apple să lanseze iPhone 7. Tocmai această grabă este posibil să stea la baza unei verificări precare a calităţii dispozitivului şi a scandalului ce a urmat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri