Lenovo a lansat un nou tip de device 2 în 1

Data publicării:
lenovo yoga book

Inovativ” este cuvântul folosit mult prea des în industria de tehnologii, aşa că tinde să îşi piardă puterea. Lansat cu ocazia unuia dintre cele mai mari evenimente de profil din lume, la IFA Berlin, Lenovo Yoga Book este un device care se poate mândri într-adevăr că inovează şi propune o abordare nouă a gadgeturilor doi în unu.

Un lucru este cert în ceea ce priveşte noul Yoga Book lansat de Lenovo: nu aţi mai văzut un device similar până acum.

Device-ul este o combinaţie de tabletă plus tastatură în formă de scoică, care rulează fie Windows fie Android 6.0 Marshmellow şi acceptă input din partea unui stylus special.

Yoga Book are un procesor Intel Atom x5 cu 4GB de RAM şi include o memorie internă de 64 de GB, care poate fi extinsă prin intermediul unui card microSD.

Ecranul device-ului are 10,1 inchi şi este un display multi touch cu rezoluţie full HD. Gadgetul cântăreşte aproximativ 600 de grame ceea ce înseamnă că se apropie de greutatea unui iPad Pro cu tot cu tastatură deşi în practică se simte mai uşor de atât.

Ca orice device de această dimensiune, Yoga Book are şi o serie de dezavantaje cum ar fi că este relativ incomod să lucrezi cu el direct din poală. În plus, la capitolul porturi, Lenovo a echipat device-ul doar cu strictul necesar ceea ce înseamnă un port micro USB, un HDMI, un micro SD şi un jack de căşti.

Yoga Book impresionează la capitolul design şi propune o nouă balama inovatoare, ce permite transformarea device-ului din tabletă în laptop şi o tastatură tactilă care, deși este greu de operat, la prima mâna arată şi se simte foarte futurist.

Cea mai distractivă şi ingenioasă funcţie a noului Yoga Book este stylus-ul. Acesta îţi permite să desenzi, să scrii şi să îţi iei notiţe ca atunci când ai folosi o tabletă grafică. În plus, vârful pixului poate fi înlocuit cu o mină reală de pix iar ceea ce scrii pe foaie va fi transpus în timp real şi în varianta digitală.

Lenovo Yoga Book va fi disponibil în curând şi în magazinele din România şi va costa în jur de 3.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri