Robotul românesc care dansează și joacă fotbal

Data publicării:
robot

Inventatori, încă de pe băncile liceului! 250 de elevi din toată ţara şi-au prezentat creaţiile la Inovafest, eveniment găzduit de Politehnica din Bucureşti. Vedeta concursului a fost robotoul care dansează şi joacă fotbal.

Pasionat de mecanică şi electrotehnică, Daniel Bulmez, elev în clasa a XI-a, a construit, alături de colegi şi profesori, un robot care dansează şi joacă fotbal.

Daniel Bulmez: Pe robot îl cheamă DGR, vine de la numele Liceului meu Dinicu Golescu, este un robot mai inteligent, am făcut un program într-un limbaj de programare în care interacţionează cu omul printr-un microfon. Știe să danseze. Am muncit cel mai mult la partea aceasta.

Mona Rutnic, directoare Colegiul Tehnic Dinicu Golescu Bucureşti: Avem o echipă de dascăli extrem de aplecaţi către lucrul cu copiii. Îşi petrec foarte multe ore neplătite.

Elevi inventivi şi profesori pasionaţi are şi Colegiului Tehnic din Slatina.

Brabu Marian, profesor: La o scară mai mică să reprezentăm modul în care se produce energia electrică şi lucrul acesta l-am evidenţiat prin aprinderea unui bec de 6 volţi şi funcţionarea unei instalaţii sonore.

Astfel de invenţii au fost prezentate la Universitatea Politehnică din Bucureşti, care a găzduit Festivalului Naţional de Creativitate şi Inventică.

Marcu Mioara, inspector şcolar şi organizator: Festivalul e adresează elevilor din toată ţara. Vrea să scoată în evidenţă creativitatea elevilor noştri, dedicaţia pe care o au şi implicarea profesorilor în coordonarea acestor activităţi ale elevilor şi nu în ultimul rând pasiunea pentru tehnică a lor.

Evenimentul a ajuns la a noua ediţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri