Robotul Sophia vine în România

Data publicării:
robot sophia

Sophia, primul robot din lume care a primit cetățenia unui stat, vine în România, la București, pe 11 mai 2018, în cadrul conferinței Brand Minds.

Sophia a primit în premieră mondială cetățenia saudită, la finalul lunii trecute, la un târg de investiții în tehnologie din capitala Arabiei Saudite.

„Vreau să trăiesc și să muncesc alături de oameni, așa că am nevoie să-mi exprim emoțiile ca să-i înțeleg pe oameni și să le câștig încrederea”, a spus atunci robotul. Întrebată dacă roboții pot avea conștiință și să știe că sunt roboți, Sophia a răspuns: „De unde știi că tu ești om?”

Ulterior, știrea că un robot a devenit primul din lume care să primească cetățenia unui stat a făcut înconjurul lumii. După mirarea propriu-zisă, au urmat întrebările: de ce a primit cetățenia Arabiei Saudite, țară în care drepturile femeilor sunt extrem de limitate? Va avea Sophia mai multe drepturi decât femeile din acest stat arab? (Detalii aici)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri