Samsung: Galaxy S7 nu are probleme cu bateria

Data publicării:
<> on February 21, 2016 in Barcelona, Spain.
Foto: Gulliver/GettyImages

Galaxy S7 este un smartphone sigur şi nu are probleme cu bateria, a anunţat gigantul coreean Samsung, după ce presa a semnalat mai multe cazuri în care smartphone-ul Galaxy S7 s-a defectat.

<> on February 21, 2016 in Barcelona, Spain.
Foto: Gulliver/GettyImages

Un paramedic şi un reporter din Statele Unite, plus o mamă din Australia susţin fiecare că modelul de Galaxy S7 pe care-l deţineau a început să scoată fum.

News.ro relatează că Samsung a negat că problemele respective ar fi ca urmare a unei defecţiuni interne, ci că în toate cele trei cazuri existe indicii clare de şocuri externe.

În acelaşi timp, Samsung este acuzată în Statele Unite că problemele cu bateria nu sunt limitate doar la modelul Note 7, ci şi că smartphone-uri mai vechi ale companiei ar suferi de aceeaşi problemă.

Este lesne de înţeles că pentru Samsung o extindere a percepţiei de “smartphoe-uri explozive” ar fi dezastruoasă. Ultimul lucru pe care cei de la Samsung şi-l doresc este ca lumea să creadă că toate telefoanele producătorului coreean ar putea suferi de acelaşi defect ca Note 7.

În fapt, Samsung a încercat pe mai multe căi, inclusiv prin bonusuri financiare, să-i convingă pe cei rămaşi fără Note 7 să aleagă Galaxy S7. Dacă Galaxy S7 ar fi dovedit că are aceleaşi probleme ca Note 7, ar însemna că Samsung nu mai are pe piaţă niciun flagship până anul viitor, când vor fi lansate Galaxy S8 şi, mai apoi, Note 8.

Perioada în care apar aceste informaţii duce, însă, cu gândul mai degrabă la o dezinformare căreia îi poate cădea victimă compania coreeană. Galaxy S7 este disponibil pe piaţă din primăvara acestui an, iar până la incidentele cu Note 7 nu a existat niciun indiciu că ar avea astfel de probleme. Acestea au început să apară abia după episodul Note 7.

Samsung a retras definitiv smartphone-ul Note 7 după ce mai multe modele au explodat, iar producătorul nu a reuşit să depisteze problema. Drept urmare, profitul de la an la an al companiei coreene a scăzut în ultimul trimestru cu 30 de procente.

Până acum, au fost vândute peste 10 milioane de modele Galaxy S7.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri