Se lansează un nou smartphone de mii de euro

Data actualizării: Data publicării:
vertu constellation

Un nou smartphone va apărea pe piață. Are specificațiile tehnice ale unui telefon decent din 2016, dar va costa câteva mii de euro.

vertu constellation
Foto: Vertu.com

Vertu, o companie lansată de Nokia, în urmă cu aproape 20 de ani, lansează un nou smartphone în 10 februarie. Vertu Constellation va avea un ecran de 5,5 inci, cu rezoluție de 2.560 pe 1.440, cameră foto de 12 megapixeli, 128GB memorie internă, procesor Snapdragon 820, memorie 4 GB RAM și va rula Android 6.0 Marshmallow. Este, de asemenea, primul telefon dual sim al producătorului, relatează The Verge.

Până aici, seamănă cu multe din telefoanele vârf de gamă lansate anul trecut, de la Google Pixel la Samsung Galaxy S7.

Vertu Constellation vine însă cu o carcasă de aluminiu, îmbrăcată în piele – telefoanele sunt finisate manual, cu precizie britanică, iar unul dintre butoanele sale este făcut dintr-un rubin. Este butonul care duce spre serviciul de „concierge” al Vertu și care te poate ajuta să-ți închiriezi un avion privat sau să chemi o echipă care să-ți facă curățenie pe iaht, de exemplu.

Vertu nu a anunțat încă prețul acestui smartphone, dar telefoanele produse de companie costă între 4.000 și 14.000 de euro.

Cel mai scump telefon Vertu a costat însă 310.000 de dolari. Este vorba despre Vertu Signature Cobra, împodobit cu 439 rubine, două diamante și două smaralde, lansat în 2006. În ciuda prețului, a concurat la titlul de cel mai urât telefon din lume.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri