Un elev de liceu a creat cel mai mic satelit din lume

Data publicării:
kalamsat

Un elev de liceu din India a reușit să creeze de la zero cel mai ușor satelit din lume, acesta cântărind mai puțin decât un smartphone, informează QZ.

Dispozitivul are forma unui cub, cântărește aproape 65 de grame și reprezintă rezultatui unui efort considerabil în ceea ce privește designul, proiectarea și realizarea. Satelitul a fost printat 3D din fibră de carbon iar Rihan Shaarook spune că el și echipa sa „au cercetat îndelung informațiile disponibile cu privire la sateliți similari și au descoperit că al lor cântărește cel mai puțin.

Sharook spune că și-a numit satelitul KalamSat, după fostul președinte al Indiei A.P.J. Abdul Kalam, un pionier a cercetării spațiale din această țară. „Va avea un tip nou de computer de bord și opt senzori care să măsoare accelerația, rotația și magnetosfera pământului”, spune tânărul despre dispozitiv.

Invenția elevului de clasa a 12-a a impresionat un juriu NASA și l-a ajutat pe acesta să câștige competiția „Cubes in Space” organizată de agenția spațială. Satelitul lui Rihan va participa, pe 22 iunie, la un zbor sub-orbital în timpul căruia va opera timp de 12 minute în condiții de microgravitație. Scopul zborului de test este acela de a afla dacă tehnologia de printare 3D rezistă condițiilor de decolare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri