VIDEO. Primii pași ai unui robot uriaș

Data actualizării: Data publicării:
robot maxi

Merge ca un om, dar face să se zguduie pământul sub greutatea sa: un robot sud-coreean înalt de patru metri, controlat de un pilot instalat în piept, a făcut marți primii pași, în fața jurnaliștilor, la Gunpo, o suburbie a Seulului, transmite France Presse, citată de Agerpres.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Proiectat de un veteran al super-producțiilor science fiction, robotul Method-2, care cântărește 1,5 tone, prezintă o asemănare izbitoare cu anumiți roboți militari din filmul Avatar. Creatorii săi, de la societatea de robotică Hankook Mirae Technology, au spus că este vorba de primul robot biped „locuit”. De peste două ori mai mare decât o ființă umană, acesta poate fi controlat de la distanță sau de către un pilot instalat în pieptul său.

Robotul „a fost construit pentru a lucra în zone periculoase unde oamenii nu pot interveni” fără protecție, spune Yang Jin-Ho, președinte al Hankook Mirae Technology, care, din 2014, a investit 242 de miliarde de woni (191 milioane de euro) pentru a „da viață la ceva ce nu părea posibil decât în filme și desene animate”.

Nu este clar încă la ce va servi această creatură. Dl Yang a explicat că ar putea să nu fie decât un prototip care să permită apoi realizarea de roboți de toate dimensiunile, în funcție de nevoi. Cu atât mai mult cu cât Method-2 nu pare încă total sigur pe pașii săi.

„Robotul are doar un an, așa că face pași de bebeluș”, a spus Yang. „Ca și oamenii, el va trebui să aștepte un pic înainte de a se mișca liber”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri