Vulnerabilitate. Cum putea schimba un hacker conținutul conversațiilor din Facebook

Data publicării:
facebook-1

„Ca urmare a intervenției responsabile a Check Point, Facebook a remediat imediat vulnerabilitatea”, a scris firma într-un comunicat, fără să precizeze dacă deficiența a fost exploatată efectiv de pirați.

„Profitând de această lacună, se puteau modifica sau șterge mesaje, fotografii, fișiere, linkuri și multe alte lucruri”, afirmă Check Point. Hackerii erau astfel în măsură să schimbe cursul unei conversații pentru a falsifica o înțelegere cu victima, să ascundă o dovadă sau să incrimineze o persoană, să schimbe sau să ascundă informații importante cu eventuale repercusiuni judiciare etc.

Pirații informatici mai puteau schimba un link dintr-o conversație cu unul susceptibil să infecteze un calculator sau un terminal mobil cu un soft toxic (malware) și eventual convinge utilizatorul să îl deschidă, potrivit Check Point. „Pirații informatici aveau posibilitatea să introducă tehnici de automatizare pentru a înșela în permanență măsurile de securitate”, a spus Oded Vanunu, șef al departamentului de cercetări asupra vulnerabilităților la Check Point, citat în comunicat.

„Ne bucurăm că Facebook a avut o reacție atât de rapidă și a dat prioritate securității utilizatorilor săi”, a adăugat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri