Wikipedia România, în mijlocul unui proces

Data publicării:
sorin cerin

Scriitorul român Sorin Cerin a dat în judecată administratorii Wikipedia România, după ce pagina lui de Wikipedia a fost ștearsă pe motiv că nu corespunde cu politicile platformei. Primul termen de judecată în acest dosar a avut loc joi la Judecătoria Sectorului 3.

sorin cerin

Foto: Facebook/ Sorin Cerin

Decizia administratorilor Wikipedia a fost luată în urma unor discuții care s-au purtat pe platformă timp de mai multe zile cu argumente pro și contra ștergerii paginii Sorin Ceriu. Inclusiv scriitorul a intervenit cu argumente privind motivul pentru care pagina nu ar trebui ștearsă. 

„Practic nu există material independent, serios care să-i probeze notabilitatea, opera este ignorată de specialiști. Până acum nu sînt decît semne puternice de autopromovare iar Wikipedia nu este locul potrivit pentru acest lucru”, a fost decizia administratorilor Wikipedia din 2 februarie 2009, în urma căreia pagina Sorin Cerin a fost ștearsă de pe platformă.

După ștergerea paginii de Wikipedia, Sorin Cerin a criticat modul în care este administrată platforma.  

„Un proiect de altfel ambiţios al americanilor, ajuns pe mâna unor români a prins culoare locală devenind o cacealma în toată regula. Scrisă de elevi ce n-au ajuns încă la vârsta majoratului, de pensionari sau diverşi indivizi dubioşi care îşi impun punctual de vedere în anumite domenii de activitate fără ca să se priceapă câtuşi de puţin, aceşti pseudoeditori nu sunt remunerați de nimeni pentru „munca” depusă pe acea pagină. Tot ceea ce-i ţine uniţi la acest proiect este invidia, ura şi dorinţa de răzbunare pe anumite personalităţi. În numele voluntariatului şi al libertăţii informaţiei îşi permit cele mai abjecte abuzuri. Aceasta le-a dat avânt pentru a progresa într-o direcţie obscură şi mincinoasă cu privire la istoria sau cultura poporului român”, reclama la momentul ștergerii paginii sale de Wikipedia, scriitorul.

Scandalul însă nu s-a încheiat aici. Sorin Cerin i-a dat în judecată pe trei dintre administratorii Wikipedia la data de 25 februarie 2016 pentru „falsificări intenționate”. 

Sorin Cerin este, potrivit paginii sale de Metapedia, „un poet, romancier, eseist și filosof român”. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri