10 trucuri care vă pot ajuta când efectuați căutări pe Google

Data actualizării: Data publicării:
google search

În epoca tehnologiei avansate și a internetului de mare viteză, putem găsi informații despre aproape orice. În doar câteva minute putem găsi cele mai bune rețete pentru felul de mâncare preferat sau putem afla totul despre mecanica cuantică și principiul incertitutinii.

google search

De cele mai multe ori însă, pentru a ajunge la cel mai bun rezultat, trebuie să „cerneți” informațiile primite pentru a le accesa pe cele de care aveți nevoie. Publicația online BrightSide a întocmit o listă cu 10 lucruri pe care le puteți face pentru a căuta mai eficient pe Google.

Folosirea funcției „sau”

screenshot

Uneori nu suntem siguri că ne amintim în mod corect informația sau numele de care avem nevoie pentru a efectua o căutare. Acest lucru nu trebuie însă să fie o problemă! Pur și simplu scrieți în căsuța de căutare câteva variante posibile și separați-le prin tastarea simbolului „|”. În loc de acest simbol, puteți utiliza, de asemenea, termenul „or“.

Căutarea prin sinonime

alimentatie sanatoase

Limba română este bogată în sinonime. Uneori, acest lucru ne poate ajuta când căutăm diverse pe Google. Dacă aveți nevoie să găsiți diverse site-uri ce tratează un subiect mai larg decât site-uri care includ o anumită expresie, adăugați simbolul „~“ pentru căutare. De exemplu, dacă veți caută termenul „~ mâncare sănătoasă“ veți obține rezultate cu privire la principiile unei alimentații sănătoase și rețete sănătoase.

Căutarea în interiorul unui site

salata

Ați citit un articol interesant pe un site și doriți să-l recitiți sau să-l distribuiți și nu vă mai amintiți tot numele articolului? Nimic mai simplu: introduceți adresa site-ului și apoi un cuvânt cheie relevant pentru titlul articolului. Rezultatele afișate vor fi exclusiv din site-ul pe care ați citit articolul, iar titlurile vor conține termenul căutat.

Puterea asteriscului

asterisc

Când memoria decide să vă împiedice să vă amintiți acel cuvânt cheie, acea expresie sau acel numărul de care aveți nevoie pentru a efectua o căutare, puteți apela la simbolul „*“. Doar folosi acest lucru în locul cuvântului sau frazei pe care nu vi-l amintiți.

Când lipsesc foarte multe cuvinte

around

Dacă ați uitat mai mult de un cuvânt dintr-o frază pe care o căutați, încercați să efectuați căutarea folosind funcția „AROUND”(n.red. - în jur de).

Folosirea unei perioade de timp în căutare

data

Uneori avem nevoie să găsim evenimente care s-au întâmplat într-o anumită perioadă de timp. Pentru a face acest lucru, puteți adăuga un interval de timp în căutarea dumneavoastră cu ajutorul a trei puncte între date.

Căutarea unui titlu sau URL

titlu

Pentru a găsi titlul unui articol, folosiți funcția „intitle” înainte de termenii de căutare. Pentru a găsi URL-ul sau unui articol, folosiți funcția „inurl” înainte de termenii de căutare.

Găsirea unor site-uri similare

nike

Dacă ați găsit ceva ce vă place foarte mult pe un site și doriți să găsiți site-uri similare, introduceți termenul „related” și apoi adresa site-ului.

Căutarea unor fraze

fraze

Dacă doriți să găsiți un citat mai lung dar cunoașteți doar o parte din acesta, puneți termenii cunoscuți între ghilimele.

Termeni de căutare neimportanți

carti

Pentru a elimina termeni de căutare neimportanți pur și simplu puneți simbolul „minus” înainte de fiecare termen.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri