12 lucruri pe care ar trebui să le ștergeți de pe pagina de Facebook

Data publicării:
Facebook's Influence In Consumer Consumption Of News Growing
Foto: Gulliver/Getty Images

Facebook este unul dintre cei mai mare poli de influență din lume - cu peste 1,8 miliarde de utilizatori, orice informație se publică pe rețeaua de socializare are un potențial foarte mare de a ajunge la foarte mulți oameni.

Facebook's Influence In Consumer Consumption Of News Growing
Foto: Gulliver/Getty Images

Chiar dacă reprezentanții Facebook afirmă că protejarea confidențialității utilizatorilor săi este de o prioritate, există anumite informații pe care ați putea dori să luați în considerare să le ascundeți, cum ar fi adresa, data nașterii sau unde ați mers la școală. Potrivit Indy100 aceste informații pot fi folosite de hackeri pentru a aduna context despre posibilele dumneavoastră parole. Jurnaliștii au făcut și o listă cu lucrurile pe care ar trebui să le ștergeți de pe pagina de Facebook:

1. Ziua de naștere

Ziua de naștere e parte importantă a unui puzzle care mai include numele și adresa, informații cu ajutorul cărora răuvoitorii vă pot accesa mai ușor contul bancar sau detaliile personale.

2. Numărul de telefon

În cel mai bun caz câștigați un admirator politicos, în cel mai rău, un hărțuitor care vă sună constant.

3. Majoritatea „prietenilor”

Un profesor de la universitatea Oxford a analizat câteva mii de conturi de Facebook și a ajuns la concluzia că doar 4,1 dintre prietenii acestora sunt demni de încredere și 13,6 manifestă simpatie în cazul unei „crize emoționale”. Potrivit cercetătorului, renunțarea la prietenii de care nu aveți nevoie ajută la interacțiuni mai sănătoase.

4. Fotografii ale copiilor

O întrebare apare din ce în ce mai des între utilizatorii tineri: „Ce tip de informații despre ei ar dori să vadă copiii dumneavoastră când vor fi mari?”.

5. Unde merge la școală copilul

Ultimul lucru pe care vi-l doriți este ca un infractor să știe unde învață copilul dumneavoastră.

6. Accesul Facebook la locațiie dumneavoastră

În 2015 TechCrunch publica o informație conform căreia 500 de milioane de utilizatori au accesat Facebook exclusiv de pe telefonul mobil. Asta înseamnă că aceștia au fost de acord să divulge informații despre locațiile lor, informații la care pot avea acces și persoane „neprietenoase”.

7. Superiorul ierarhic

Nimeni nu dorește ca un superior să aibă acces la ce postează, fie că vorbim despre muzică, filme sau orice alt status care poate fi considerat dubios.

8. Încetați să dați tag locației

Oamenii uită că locația „acasă” dezvăluie unde locuiesc.

9. Informații despre vacanțe

Dacă publicați informații despre vacanță, imagini din vacanță și alte lucruri care pot sugera posibililor hoți că ați lăsat casa nesupravegheată, vă expuneți mai mult decât ar trebui.

10. Informații despre relații sentimentale

Dacă doriți să sărbătoriți relația cu persoana iubită, Facebook nu este cel mai bun loc.

11. Detalii despre cont/card

Niciodată. Publicarea acestor informații nu se justifică. Niciodată.

12. Imagini cu biletul de îmbarcare

O poză cu biletul de îmbarcare poate părea modul perfect de a vă lăuda cu minunata dumneavoastră vacanță. Totuși, codurile de bare de pe bilete pot fi folosite de hackeri pentru a afla informațiile pe care le-ați furnizat companiei aeriene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri