2.0. Google a lansat Nexus 5. Noul smartphone costă între 350 și 400 de dolari

Data publicării:
nexus

Programul Google Nexus are un obiectiv destul de simplu şi clar: să facă cel mai bun, cel mai pur şi cel mai complet telefon Android. Şi dacă este să vorbim despre Nexus 4 care a fost lansat anul trecut, Google a reuşit să fac toate astea la un preţ remarcabil.

Nexus 4 avea însă câteva probleme printre care şi lipsa suportului LTE însă per total a fost un device excelent pentru a reliefa posibilităţile nelimitate ale unui smartphone Android.

Nexus 5 este la fel de surprinzător de ieftin ca şi predecesorul său. Spre deosebire însă de modelul anterior, Nexus 5 suportă şi LTE, o necesitate absolută pentru această era tehnologică. Lansarea unui smartphone de top la un preţ atât de mic vine însă cu o serie de compromisuri iar Google a trebuit să aleagă cu atenţie care sunt aceste compromisuri.

Nexus 5 rulează ultima versiune de Android, Kit Kat, în cea mai pură formă a acesteia. Telefonul are un procesor quadcore Snapdragon 800 şi un display de 5 inci cu o rezoluţie HD de 1080p.

De asemenea Google a reuşit să păstreze dimensiunile telefonului relativ reduse în comparaţie cu ceilalţi monştrii care au ieşit recent pe piaţă.

Fiecare model de Nexus este menit să fie un exponat al ultimei versiuni de Android şi Nexus 5 nu diferă că scop. Google a făcut mult tam-tam în ceea ce priveşte rebrandingul versiunii 4.4 de Android sub numele de Kit Kat, însă dacă nu sunteţi cumva extrem de atenţi la dezvoltarea platformei, nu este foarte uşor să va daţi seama ce este nou în această versiune a sistemului de operare.

Per total, Nexus 5 ete un telefon Android extrem de capabil. Este mare şi rapid, cu un ecran frumos şi toate piesele de hardware pe care le aştepţi de la un flagship.

Este mult mai degrabă un device util decât unul care îşi propune să schimbe standardele de frumuseţe, însă are, fără îndoială, propriul şarm.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri