4000 de sateliţi pentru a susţine conexiunea la internet de mare viteză

Data actualizării: Data publicării:
sateliti

SpaceX, compania spaţială a miliardarului Elon Musk, vrea să lanseze pe orbită peste 4.000 de sateliţi capabili să susţină conexiuni la internet de mare viteză. În acest moment este o cursă între marile companii pentru controlul asupra infrastructurii mondiale de internet.

În momentul de faţă, cea mai mare parte a traficului de date se face prin cabluri întinse inclusiv pe fundul oceanelor. Lansarea unor constelaţii de sateliţi precum cea pregătită de SpaceX ar putea face ca transmiterea internetului prin spaţiu să devină mai accesibilă.

Potrivit CNBC, compania lui Elon Musk a reuşit să atragă pentru acest proiect inclusiv o finanţare de un miliard de dolari din partea Google şi a fondului de investiţii Fidelity. Cei de la Space X nu sunt singurii care au un astfel de plan.

Alte două companii spaţiale mari, Boeing şi Airbus plănuiesc să lanseze de asemenea sateliţi pentru internet.

Facebook, în schimb, plănuia să folosească drone cu autonomie mare de zbor pentru extinderea infrastructurii online. Unul dintre obiectivele tuturor acestor companii este să asigure conexiuni rapide şi în zonele în care infrastructura de comunicaţii nu este dezvoltată suficient. Pentru Facebook sau Google o răspândire mai bună a internetului înseamnă şi o răspândire mai bună a serviciilor online.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri