5 motive pentru care ai fost șters din lista unui prieten de pe Facebook

Data publicării:
Facebook's Influence In Consumer Consumption Of News Growing
Foto: Gulliver/Getty Images

Lista prietenilor de pe Facebook este în continuă scădere? Compania de turism Sunshine a publicat un top al celor mai frecvente motive pentru care utilizatorii Facebook aleg să dea unfriend sau unfollow.

Facebook's Influence In Consumer Consumption Of News Growing
Foto: Gulliver/Getty Images

Studiul condus de Sunshine a fost efectuat pe un grup de 2.000 de britanici. Întrebați de ce au ales să șteargă anumite persoane din lista de prieteni de pe rețeaua de socializare, majoritatea au răspuns că principalul motiv îl reprezintă părerile politice diferite.

Următorul motiv din clasament este dat de certuri. 24% dintre cei care au participat la studiu spun că au șters prieteni de care s-au depărtat și cu care nu mai au nimic în comun, iar 16% spun că au ales să dea unfriend foștilor parteneri.

De asemenea, 10% dintre cei chestionați au ales să reducă lista de prieteni după ce au realizat că nu-i cunosc în viața reală pe anumiți prieteni de pe Facebook.

Facebook oferă și posibilitatea de „a ascunde” postările anumitor utilizatori, fără a-i scoate din lista de prieteni, prin opțiunea „unfollow”. Principalul motiv pentru care este folosită este dat de gelozie, potrivit studiului citat de The Independent. Cei mai mulți au folosit această opțiune deranjați de fotografiile din vacanțe. Printre motive se mai numără și publicarea a prea multor informații personale sau numărul exagerat de selfie-uri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri