Afacere de 150 de milioane de dolari din pofta de joacă

Data publicării:
joc

În plină expansiune, industria jocurilor video din România va ajunge în acest an la o cifră de afaceri de 150 de milioane de dolari. Iar vestea bună pentru tinerii aflați acum în facultăţi este că domeniul creşte de la un an la altul.

Dragoş Alexe a fost pasionat de jocurile video încă din copilărie. Chiar dacă a studiat finanţe, nu a renunţat la pasiune şi până la urmă a ajuns să lucreze ca producator de jocuri electronice la una dintre cele mai mari companii de profil din lume.

Dragoş Alexe, producător de jocuri video: Sunt foarte pasionat de gaming. Mi-am dat seama că nu vreau să fiu angajat în bancă for the rest of my life şi am zis să mă angajez în gaming să fac ceea ce-mi place şi nu regret.

Drumul lui Ionuţ Arsenie a fost diferit. Nici nu a încercat altceva, a ştiut întotdeuna că vrea sa lucreze în industria de jocuri video.

Ionuţ Arsenie, programator: Iniţial am început în testare aici şI mi-am croit uşor uşor drumul către progamare, era o pasiune de-a mea şI chiar am vrut sa am un oarecare input asupra jocului propiuzis nu doar să Îl testez.

Zeci de jocuri video, pe consolă şi mobil sunt dezvoltate în România şi sunt vândute apoi în toată lumea.

Ioan Pălălău, director în cadrul unei companii de jocuri video: Noi suntem cei care conduc aceste proiecte care sunt destinate tuturor pieţelor din America şI până În China. Facem jocuri cu maşini, facem jocuri de strategii, facem jocuri casual.

Jocurile video sunt pe zi ce trece mai populare printre români, indiferent de vârstă.

Bogdan Lucaci, director de creaţie companie de jocuri: Pentru industria românească, avem norocul si fericirea de a avea în România studiouri care lucrează la probabil cele mai importante francize din lume. The best in the world asta este trăsătura principală pe care o pot spune despre industria jocurilor din Romania

Studiourile de jocuri video din România au în total peste 7.000 de angajaţi, iar numărul acesta va continua să crească, pe măsura dezvoltării de noi proiecte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri