Afacere de succes cu trotinete electrice. Inginerii craioveni vor să le vândă în toată lumea

Data publicării:
trotineteelec

Are mai puţin de 10 kilograme, consumă cât un bec auto şi este silenţioasă. În plus, odată ce-ai ajuns la destinaţie, o pliezi şi o bagi în bagaj.

Trotineta electrică lansată de inginerii craioveni are o autonomie de 40 de kilometri, adică exact distanța maximă pe care o poate străbate într-o oră şi costă până în 3.000 de lei.

Inventatorii au lucrat patru ani şi acum, când au scos primele 200 de trotinete, le-au şi vândut.

Le-am testat, sunt foarte distractive și le folosim chiar să venim la serviciu, fiind o modalitate foarte simplă de a ne transporta, evitând aglomerația din oraș”, spune Mihaela Pleșa, cumpărătoare.

Încurajaţi de succesul vânzărilor, inventatorii vor să înregistreze brevetele la OSIM pentru motor şi sistemul de pliere.

Noi sperăm să fie pe o scară foarte largă, la nivel chiar mondial, nu doar european sau național. Sperăm să câștigăm toată piața din lume”, spune Aurelian Ciobanu, cercetător.

Comparând cu vehiculele cu motoare cu ardere internă prețurile vor fi, comparativ cu acelea, undeva la jumătate”, precizează Sorin Petcu, managerul firmei.

Firma a făcut un proiect pentru care a primit cinci milioane de euro din fonduri europene, pentru a construi o fabrică. Proiectul prevede, în primă fază, 80 de angajați care vor asambla nu numai trotinete, ci şi biciclete și scutere electrice. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri