Alphabet dă în judecată Uber

Data publicării:
Google Plans To Go Public On The Market
Foto: Gulliver/GettyImages

Divizia specializată în automobile autonome a grupului Alphabet, Waymo, a dat în judecată Uber Technologies şi subsidiara acesteia pentru vehicule autonome, Otto, pe care le acuză că au furat tehnologie confidenţială, transmite News.ro.

Google Plans To Go Public On The Market
Foto: Gulliver/GettyImages

Waymo acuză Uber şi Otto, cumpărată de furnizorul de servicii de împărţire a transporturilor în august, că au furat informaţii confidenţiale legate de tehnologia pentru senzori Lidar, pentru a intensifica eforturile de dezvoltare a tehnologiei autonome.

„Tehnologia Lidar a Uber este de fapt tehnologia Lidar a Waymo”, se arată în plângerea Waymo făcută în districtul nordic al Californiei.

Uber a anunţat că ia în serios acuzaţiile făcute şi că va analiza problema cu grijă.

Lidar, care foloseşte impulsuri luminoase reflectate de obiecte pentru a le identifica poziţia pe sau în apropierea unui drum, este o componentă esenţială a sistemelor de conducere autonomă.

Sistemele anterioare aveau costuri prohibitive, iar Waymo a încercat să proiecteze unul cu peste 90% mai ieftin, făcând din Lidar unul dintre cele mai valoroase active, potrivit companiei.

Waymo solicită plata unor daune nespecificate şi un ordin judecătoresc care să împiedice Uber să polosească informaţiile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri