Amendat pentru postări jignitoare pe Facebook

Data actualizării: Data publicării:
Facebook_GettyImages-453248108
Foto: Guliver / GettyImages

Un tânăr din Odobeşti, judeţul Vrancea, a fost amendat cu 600 de lei pentru că a postat fotografii, comentarii şi clipuri video jignitoare pe pagina sa de Facebook şi pe un alt cont pe care-l administrează, postările vizând activitatea Primăriei oraşului. Este prima amendă de acest gen dată în judeţul Vrancea, potrivit News.ro.

Facebook_GettyImages-453248108
Foto: Guliver / GettyImages

Cosmin Bîrsan, din Odobeşti, judeţul Vrancea, a primit o amendă de 600 de lei pentru că a postat fotografii, comentarii şi clipuri video jignitoare pe pagina sa de pe reţeaua de socializare, precum şi pe o altă pagină administrată de el, numită „Democraţia a murit”.

De asemenea, tânărul ar fi postat mesaje jignitoare şi la postări ale primarului oraşului Odobeşti.

În urma unui val de mesaje critice la adresa activităţii Primăriei şi a celor care o conduc, tânărul a fost reclamat la Primăria Odobeşti pe motiv că prin postările sale aduce grave prejudicii de imagine administraţiei publice locale şi primarului oraşului.

În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că Bîrsan a încălcat Legea 61/1991 privind normele de convieţuire socială şi ordinii şi liniştii publice. În procesul-verbal încheiat de către agentul de la Poliţia Oraşului Odobeşti care a dat amenda este specificat clar că sancţiunea vine ca urmare a postărilor făcute de Cosmin Bîrsan pe cele două conturi de Facebook.

Amenda a fost dată după ce recent Curtea Constituţională a decis că pagina personală a unei persoane de pe o reţea de socializare nu reprezintă spaţiu privat, ci unul public.

Reprezentanţii IPJ Vrancea spun că este prima amendă de acest gen dată în judeţ, iar sancţionarea se bazează pe decizia Curţii Constituţionale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri