Apple anunţă întărirea măsurilor de siguranţă, după ce fotografii nud din conturile mai multor vedete au fost furate

Data publicării:
apple 3

 

Cook a repetat, într-un interviu pentru Wall Street Journal, că nu au existat erori în sistemele de securitate ale Apple care să permită spargerea conturilor, scrie Mediafax.

Şeful gigantului IT american a spus că fotografiile private ale vedetelor au fost publicate pe internet la sfârşitul săptămânii trecute pentru că atacatorii informatici au răspuns corect la întrebările de securitate şi chiar au reuşit să ghicească parolele conturilor folosindu-se de tehnici de înşelare a utilizatorilor care îşi introduc voluntar datele de autentificare pe site-uri falsificate (phishing, n.r.). Potrivit lui Cook, numele de utilizatori şi parolele furate nu au fost obţinute direct de pe serverele Apple.

Totodată, pentru a preîntâmpina repetarea unor astfel de incidente, Apple va instala un sistem de avertizare a utilizatorilor prin e-mail şi notificări ce le vor fi transmise ori de câte ori parolele vor fi schimbate şi atunci când vor exista tentative de transfer de date şi documente salvate online, în cloud (pe un server la distanţă, n.r.), pe un alt dispozitiv, fie el computer sau telefon, altul decât al utilizatorului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri