Apple anunță noi rezultate record grație vânzărilor de iPhone

Data publicării:
iPhone 6S - GettyImages - 28 sept 15-1

 

Foto: Gulliver/Getty Images

În exercițiul încheiat la finele lunii septembrie, profitul net al Apple a crescut cu 35%, până la 53,4 miliarde de dolari iar cifra de afaceri a crescut cu 28% până la 233,7 miliarde de dolari, ceea ce reprezintă cea mai mare creștere absolută înregistrată vreodată de Apple, a apreciat directorul general Tim Cook.

Numai în trimestrul iulie-septembrie 2015, profitul net al Apple a crescut cu 31%, până la 11,1 miliarde de dolari, iar cifra de afaceri a urcat cu 22%, până la 51,5 miliarde de dolari. Cu toate acestea, creșterea raportată de Apple se bazează aproape în întregime pe un singur produs, telefoanele iPhone, care în ultimul trimestru au reprezentat 62,5% din cifra de afaceri a grupului cu 48 de milioane de unități vândute. În timp ce vânzările de calculatoare Mac continuă să se mențină la un nivel solid (5,7 milioane de unități vândute în ultimul trimestru), vânzările de tablete iPad s-au redus sub pragul de 10 milioane de unități.

De asemenea, rezultatele publicate de Apple scot în evidență importanța pieței chineze pentru viitorul grupului american. În trimestrul iulie-septembrie 2015, Apple a realizat venituri de 12,5 miliarde de dolari în China, Hong Kong și Taiwan, aproape 24% din vânzările Apple, și o creștere de 99% comparativ cu veniturile înregistrate în perioada similară a anului trecut în aceiași regiune, chiar dacă datele statistice arată că economia chineză încetinește.

Pentru trimestrul fiscal în curs, octombrie-decembrie, Apple a anunțat că se așteaptă la o cifră de afaceri cuprinsă între 75,5 și 77,5 miliarde de dolari, iar directorul general Tim Cook s-a declarat încrezător că vânzările de telefoane iPhone vor depăși cifrele record de anul trecut, când Apple a comercializat 74,46 milioane de telefoane iPhone în ultimele trei luni din 2014.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri