Apple confirmă compromiterea conturilor unor vedete

Data publicării:
apple-icloud-domain1-1

 

Compania americană sugerează că accesul ilegal la conturile afectate a avut loc prin ghicirea de către atacatori a parolelor folosite de fiecare utilizator afectat în parte. Declaraţia Apple vine după publicarea pe internet a fotografiilor private a aproximativ 20 de vedete, informează bbc.co.uk.

Presa americană a speculat, imediat dupa publicarea fotografiilor, că imaginile ar fi fost obţinute cu ajutorul unei vulnerabilităţi din aplicaţia care permite stabilirea locului geografic unde se află un iPhone pierdut sau furat, deoarece aplicaţia permite un număr nelimitat de încercări de ghicire a parolei de acces pentru accesarea telefonului, scrie Mediafax.

Apple a spus însă că lucrurile nu stau aşa. "Dorim să vă aducem la cunoştinţă mersul investigaţiei noastre legate de furtul fotografiilor anumitor celebrităţi. Când am aflat de furt, am fost furioşi şi imediat am mobilizat inginerii Apple pentru a descoperi sursa. Intimitatea şi securitatea clienţilor sunt cele mai importante pentru noi. După mai bine de 40 de ore de investigare, am descoperit că anumite conturi, ale unor vedete, au fost compromise de un atac ţintit asupra numelor de utilizator, parolelor şi întrebărilor de siguranţă, o practică ce a devenit prea obişnuită pe internet. Niciunul din cazurile investigate de noi nu a fost provocat de o vulnerabilitate în vreun sistem al Apple, inclusiv serviciul iCloud şi aplicaţia "Find my iPhone" (Găseşte-mi telefonul, n.r.). Continuăm să colaborăm cu organele de investigaţie pentru a ajuta la identificarea vinovaţilor", a transmis compania Apple.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri