Aprilie 2019: record de numere de telefonie fixă și mobilă portate în rețelele Digi, în ultimele 16 luni

Data publicării:
Valentin-Popoviciu-Vicepresedinte RCS & RDS

Luna aprilie a adus pentru rețelele de telefonie mobilă și fixă ale grupului Digi | RCS & RDS cele mai bune rezultate la portabilitate înregistrate în ultimele 16 luni, potrivit statisticilor comunicate de ANCOM (portabilitate.ro). Creșterea semnificativă a fost generată de numerele portate în rețeaua fixă – 5.212, cel mai bun rezultat înregistrat de companie, sub raportul portabilității în rețeaua fixă, în perioada ianuarie 2018 – aprilie 2019.

Valentin-Popoviciu-Vicepresedinte RCS & RDS

Rețeaua Digi Mobil a reconfirmat, în aprilie, poziția de cea mai atractivă rețea mobilă din România, la capitolul portabilitate, cu peste 29.830 de numere portate. În total, 35.042 de numere de telefonie fixă și mobilă au trecut în rețelele Digi, luna trecută, marcând cel mai bun rezultat al companiei, în ultimele 16 luni (ianuarie 2018 – aprilie 2019).

În perioada ianuarie – aprilie 2019, Digi a atras în rețelele sale de telefonie fixă și mobilă 124.755 de numere, ceea ce reprezintă un progres cu 37% față de aceeași perioadă a anului anterior.

În primul trimestru al anului, circa 37% din totalul numerelor portate în rețelele de telefonie fixă și mobilă, lună de lună, au avut ca destinație rețelele Digi. În aprilie, compania noastră a depășit pragul de 40% cotă de piață în domeniul portabilității generale, în timp ce portările în rețeaua noastră de telefonie fixă, în aceeași perioadă, au reprezentat peste 67% din totalul numerelor fixe portate. Ne menținem în topul preferințelor consumatorilor români, ceea ce ne bucură și ne motivează să sporim atât calitatea serviciilor noastre, cât și diversitatea și accesibilitatea ofertelor”, a declarat Valentin Popoviciu, Vicepreședinte al Consiliului de Administrație RCS & RDS S.A.

Digi Mobil s-a poziționat pe piața locală ca un competitor dinamic și atractiv, atât grație raportului imbatabil calitate-preț, cât și prin instrumentele de finanțare a achizițiilor de telefoane mobile. În 2017, Digi Mobil a lansat serviciile VoLTE (4G) și VoWiFi, care au dus calitatea apelurilor la standarde high-definition. În luna martie 2019, operatorul de comunicații electronice a extins la nivelul întregii rețele de telefonie mobilă (3G și 4G) calitatea vocală Voice HD.

Avantajele competitive adăugate serviciilor de telefonie mobilă, de la lansarea în 2007 până în prezent, și creșterea constantă a acoperirii rețelei au menținut Digi Mobil în poziția de lider al pieței de portabilitate pe acest segment, în cei aproape 11 ani de existență a serviciului de portabilitate în România. În 2018, peste 300.000 de numere s-au portat în rețelele de telefonie fixă și mobilă ale operatorului, din care peste 278.000 în rețeaua Digi Mobil.

Potrivit Raportului anual pentru 2018 al companiei-mamă Digi Communications N.V., la finele anului trecut, filiala din România înregistra 1,2 milioane de unități generatoare de venituri (RGU), în segmentul telefoniei fixe, și 3,4 milioane RGU, pentru serviciile de telefonie mobilă și date mobile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri