Au pierdut doi copii în urma unor farse publicate pe YouTube

Data actualizării: Data publicării:
sotii martins daddyofive captura youtube

Ceea ce facem online poate avea consecințe devastatoare în lumea reală. Cel mai recent exemplu vine din Statele Unite, unde un cuplu a pierdut recent custodia a doi dintre cei cinci copii în urma publicării unor videoclipuri cu farse făcute acestora, scrie Engadget.

Heather și Mike Martins au un canal de YouTube (DaddyOFive) pe care publicau, până în urmă cu o săptămână, farsele pe care le făceau celor cinci copii ai lor. Aceștia aveau un public „fidel” de peste 750.000 de persoane și au strâns milioane de vizualizări în ultimii doi ani, însă povestea lor nu pare să fie una cu final fericit - au pierdut doi dintre copii după ce mai mulți vloggeri au atras atenția că videoclipurile postate de ei sunt exemple de „abuzuri” și „rele tratamente”.

Rose Hall, mama biologică a doi dintre copii a început să lase comentarii cu privire la videoclipurile publicate de soții Martins și, după ce alți membri ai comunității YouTube s-au implicat și au strâns bani pentru a o ajuta cu costurile legale, aceasta a primit custodia temporară a copiilor.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

De atunci, YouTube a scos anunțurile de pe canalul DaddyOFive, soții Martins au angajat o echipă de PR ca să-i ajute să gestioneze criza și au eliminat toate videoclipurile de pe canalul lor(videoclipurile au fost republicate de alți utilizatori, câteva dintre ele putând fi văzute aici sau aici), cu excepția celui în care-și cer scuze. „A fost cea mai proastă săptămână din  viața noastră și ne dăm seama că am luat niște decizii teribile în calitate de părinți”, spune Heather Martin în film. „Vrem doar să facem lucrurile cum trebuie”, mai spune ea. „Sunt de acord că am pus pe internet lucruri care nu ar trebui să fie acolo”, spune Mike Martin. „Am făcut lucruri pe care nu ar trebui să le facem”. Cuplul spune că acum sunt consiliați de un psiholog.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri