Biziday | Aplicaţia care combate risipa de mâncare

Data publicării:
aplicatie mancare

Să presupunem că sunteți patronul unui restaurant. Ați gătit o cantitate mare prea mare de mâncare și până la închiderea programului mai sunt doar câteva ore. E clar că nu aveți cum să o vindeți, și în principiu, o să aruncați cea mai mare parte.

Ar mai exista o soluție, dar pentru asta trebuie să fiți patronul unui restaurant din Paris. Trebuie să puneți un anunț pe aplicația OptiMiam, în care să spuneți ce produse mai aveți pe stoc. Desigur, trebuie să le vindeți la un preț mult mai mic decât cel din meniu, poate mai mic decât au costat ingredientele. Dar oricum, OptiMiam vă ajută să vă recuperați o parte din bani.

Cei care au aplicația instalată și se află la câțiva kilometri de restaurantul dumneavoastră primesc un mesaj, și dacă oferta li se pare interesantă, vor veni să cumpere mâncarea. GPS-ul se activează automat, și spun creatorii OptiMiam, mesajul ajunge la cei aflați la mică distanță de băcănia sau restaurantul respectiv pentru ca transportul să nu coste mai mult decât mâncarea propriu-zisă.

OptiMiam a fost descărcată până acum de 22.000 de ori și aproape 1.000 de localuri postează anunțuri cu mâncarea pe care o vând la preț redus.

În aceeași ordine de idei, supermarketurile din Franța sunt obligate să doneze mâncarea înainte ca aceasta să expire. Nu contează dacă alimentele ajung la orfelinate, azile de bătrâni, sau chiar la grădinile zoologice. Conform studiilor EurActiv, europenii aruncă în medie 179 de kilograme de mâncare pe an. Românii sunt ceva mai chibzuiți, și aruncă doar 100 de kilograme.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri