Bluetooth – o tehnologie veche cu utilizări noi, la Cluj-Napoca

Data publicării:
smart box

Cristian Ureche şi echipa sa de IT-işti au găsit o nouă utilitate pentru vechea tehnologie Bluetooth. Undele folosite până acum pentru transferul de fişiere şi pentru conectarea căştilor hands free pot fi folosite şi pe post de cheie de acces pentru barierele parcărilor. Totul cu ajutorul unei aplicaţii scrise de tinerii clujeni.

„Am gândit o aplicație pentru utilizatorul final foarte simplă. O să-i dăm drumul aplicației. În acest moment, aplicația scanează după dispozitivele active aflate în raza de comunicare a telefonului mobil. Am găsit două uși electromagnetice pentru care avem acces”, explică dezvoltatorul aplicației.

În momentul în care utilizatorul ajunge la mai puţin de cinci metri de punctul de acces, nu mai are nevoie de cartelă magnetică, tichet sau cheie. Sistemul se numeşte "Smart Access Box".

Cristian Ureche, dezvoltator: „Avem o cutie de genul acesta, care se montează în preajma incintelor care permit acces controlat fie că e vorba de bariere, uși electromagnetice ori terenuri de sport.”

Iar cel mai mare interes pentru adoptarea sistemului sistemului vine din partea autorităților locale.

Oana Buzatu, purtator de cuvânt Primăria Cluj-Napoca: „Putem avea o discuție și intra în detalii tehnice și de a vedea în ce măsură o astfel de aplicație ar putea să crească gradul de confort și timpul de acces al celor care dețin abonamente într-un parking.”

Însă echipa de IT-iști a lui Cristian Ureche speră să atragă îndeosebi clienți privați. Corporații și centre comerciale mari, care au parcări mari, cu acces adesea greoi.

Sistemul inteligent de acces va fi prezentat și la un eveniment IT care va avea loc în Irlanda, în luna noiembrie. Inventatorii "Smart Access Box" speră să găsească acolo un investitor care să-i ajute să promoveze aplicația în întreaga lume.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri